Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

A kormány megerősítette: védett személyek ellen terveztek fegyveres támadást fiatalok

Hirdetés

Fiatalokra csapott le a Terrorelhárítási Központ egy pesti sörözőnél, akik amerikai titkosszolgálati információk szerint fegyveres akcióra készültek október 23-án, az 1956-os események megemlékezésén. Az őrizetbe vett hat fiatal között fiúk és lányok vegyesen voltak, azonban éles fegyvert nem találtak náluk, csak airsoft- és hatástalanított fegyvereket. Az Indexnek a Kormányzati Tájékoztatási Központ megerősítette, hogy egy online csoportban fiatalok beszélgetést folytattak egy védett személyeket érintő, közeljövőre tervezett akcióról.

Az 1956-os évfordulóra, október 23-ára szerveződő fegyveres fegyveres akcióra figyelmeztette az amerikai titkosszolgálat a magyar bűnüldöző szerveket körülbelül két héttel ezelőtt. Az információ birtokában a Terrorelhárítási Központ rajtaütött a XVI. kerületi Legendás sörözőnél hat fiatalon, akiket elfogtak és őrizetbe vettek – tudta meg a Telex.

Az operatív eszközökkel megszerzett információk alapján arra figyelmeztette a titkosszolgálat a magyar hatóságokat, hogy

Hirdetés

BIZONYOS SZEMÉLYEK OKTÓBER 23-ÁN FEGYVERES AKCIÓRA KÉSZÜLHETNEK.

Az elfogott fiatalok között lányok és fiúk vegyesen voltak, viszont éles fegyvert egyiküknél sem találtak, csak airsoft- és hatástalanított fegyvereket. A fiatalokhoz az amerikaiaktól kapott információk alapján juthattak el, így tudták előállítani őket.

Az Indexnek megerősítették a tervezett fegyveres akciót

Hirdetés

Az Index kérdéseket intézett a Kormányzati Tájékoztatási Központhoz (KTK) hétfőn a lefülelt, tervezett fegyveres támadással kapcsolatban, amelyre még aznap válaszokat kaptunk.

HÉTVÉGÉN A MAGYAR SZOLGÁLATOK A VELÜK EGYÜTTMŰKÖDŐ AMERIKAI PARTNERSZOLGÁLATTÓL INFORMÁCIÓT KAPTAK ARRÓL, HOGY EGY ONLINE CSOPORTBAN FIATALOK BESZÉLGETÉST FOLYTATTAK EGY VÉDETT SZEMÉLYEKET ÉRINTŐ, KÖZELJÖVŐRE TERVEZETT AKCIÓRÓL – tájékoztatta a lapot a KTK.

Elárulták, hogy a megfigyelés során az említett fórumon megosztott fényképekből és információkból az derült ki, hogy fegyverek beszerzését és használatát tervezik az akciót szervező fiatalok. „Tekintettel az elmúlt hónapok nemzetközi eseményeire, amikor több vezető politikust értek fegyveres támadások, a magyar szolgálatok és a Terrorelhárítási Központ is kiemelt figyelmet fordítanak az ilyen jellegű információk ellenőrzésére és a szükséges intézkedések megtételére”.

Hirdetés

Az amerikai titkosszolgálat legutóbb állítólag Oroszországot is figyelmeztette, hogy terroristák egy plázában lövöldözést terveztek, azonban az oroszok ezt dezinformációnak tartották, és nem foglalkoztak vele. Annak az ügynek nem lett jó vége, tavasszal több mint 133 ember halt meg a Moszkva melletti lövöldözésben.

VH

Hirdetés

Hirdetés