Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Bevallotta a tiszás képviselő: úgy táncolnak, ahogy Weber fütyül

Hirdetés

A Tisza Párt EP-delegációjának vezetője, Tarr Zoltán egy interjúban világossá tette, hogy pártja teljes mértékben magáénak vallja az Európai Néppárt (EPP) álláspontját, és kötelezettségként tekint annak követésére. Tarr a Tisza Párt csatlakozását a Néppárthoz egy szerelmi kapcsolathoz hasonlította, kiemelve, hogy a párt számára természetes volt az EPP-hez való kötődés, amint elkezdtek európai politikával foglalkozni, – írja a Pesti Srácok.

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke is ebben a szellemben nyilatkozott az Európai Parlamentben tartott múlt szerdai vitán, amikor állva tapsolta meg Ursula von der Leyen felszólalását, és közös sajtótájékoztatót tartott Manfred Weberrel, az EPP vezetőjével. A Néppárt politikájának követése a Magyar Nemzet szerint egyet jelent a háborúpártiság, a migráció támogatása és az LMBTQ-propaganda terjesztésének támogatásával.

Tarr Zoltán az interjúban elismerte, hogy a Tisza Párt több kérdésben is az EPP állásfoglalásaira támaszkodik, és ezek követését kötelezettségként élik meg. A Néppárt befolyása alatt álló párt tagságát Tarr egy családhoz való csatlakozáshoz hasonlította, ahol hosszú vándorlás után „örömmel és szeretettel fogadták őket”. Tarr kiemelte, hogy a párt számára mindig is egyértelmű volt, hogy az EPP-hez kell tartozniuk.

Hirdetés

Az interjú során szóba került az EPP-n belüli védelempolitikai dokumentum, amelyhez a Tisza Párt is javaslatokat tett. Tarr ugyanakkor elismerte, hogy nem tudnának egy ennyire összetett dokumentumot önállóan létrehozni. Emellett a Tisza Párt egy bizottság létrehozását javasolta, amely felügyelné az uniós médiatörvény végrehajtását, különös figyelemmel Magyarországra.

Tarr Zoltán beszélt arról is, hogy a Tisza Pártnak bizonyítania kell az EPP felé, és hangsúlyozta, hogy igyekeznek „kedvesek és aranyosak” lenni, de tudják, hogy a Néppárt részéről még „megelőlegezett bizalom” van irántuk. Az interjú végén Tarr megköszönte a Néppártnak a Tisza Párt iránti támogatást, amely segítette őket abban, hogy jobban megértsék, „ki is Magyarország miniszterelnöke”.

Hirdetés

Hirdetés