Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Akkor is levadásszák Trump támogatóit a komcsik, ha az emberiség is beledöglik

Hirdetés

A nyugati „woke” demokraták sokszor hajlandók feláldozni saját országuk érdekeit, sőt, akár az emberiség technológiai fejlődését is megállítanák, csak hogy ellehetetlenítsenek valakit, aki támogatja Donald Trumpot, vagy kritizálja a transzneműséget és a nemátalakító műtéteket. Jelenleg Kaliforniában Elon Musk került célkeresztbe, igaz, nem olyan módszerekkel, mint ahogy Trumpot üldözték, hanem gazdasági nyomásgyakorlással. Úgy tűnik, a „nemes” cél érdekében nem bánnák, ha az emberiség soha nem jutna el más bolygókra, a lényeg, hogy Musk megbüntetése sikeres legyen.

A kaliforniai hatóságok most épp Musk űrkutatási vállalatát, a SpaceX-et vették célba. Ez a támadás éppen azután indult, hogy az Egyesült Államok Űrhadereje kérte Muskot a fejlesztések felgyorsítására, illetve a rakétaindítások számának növelésére a kaliforniai partokról. A helyi hatóságok azonban elutasították ezt a kérelmet.

Hirdetés

A döntés mögött vélhetően az a szándék áll, hogy a SpaceX ne tudja teljesíteni szerződéses kötelezettségeit az amerikai kormánnyal szemben, ami Musk ellehetetlenüléséhez vezethet. A politikai üldöztetés egyik fő alakja Gretchen Newsom, aki szerint Musk megsértette a transznemű közösséget is, ezzel világossá téve a politikai hátteret. Gretchen Newsom egyébként nem áll rokonságban Gavin Newsom kaliforniai kormányzóval.

A bizottság döntését azzal indokolja, hogy a rakétaindítások zavaró hatással vannak a környezetre, a helyi vadon élő állatokra és a lakosságra. Kiemelik a rakéták karbonlábnyomát is, ami szerintük elfogadhatatlan. Érdekes módon Muskot, aki korábban a Tesla révén környezetvédelmi ikon volt, most kritizálják ugyanazok az emberek, akik egykor istenítették őt.

A SpaceX azonban válaszul beperelte a kaliforniai hatóságokat politikai elfogultság miatt. Bár még nem világos, mekkora esélye van megnyerni a pert, a SpaceX együttműködése az amerikai hadsereggel és űrhadereggel komoly lobbierőt jelent a cég mellett.

Hirdetés

Összefoglalva, Elon Musk és a SpaceX, akik globális kommunikációt és űrkutatást fejlesztenek, egy politikai üldöztetés áldozatai lettek. Mindez azért, mert Musk támogatja Trumpot, és kritizálja a woke ideológiát, ami szemet szúr a hatalom bizonyos köreiben. Ha képesek ilyen nyomást gyakorolni egy világvezető innovátorra, el lehet képzelni, mit tennének az átlagemberekkel.

Pesti Srácok nyomán

Hirdetés
Hirdetés