Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Amerika szerint Ukrajna vesztésre áll? – Megdöbbentő fordulat a háborúban!

Hirdetés

A Bloomberg szerint Washington nem tartja reálisnak Ukrajna győzelmét a jelenlegi forgatókönyvek alapján,- írja a Magyar Hírlap.

A Lenta.ru által idézett Bloomberg-publicista, Max Hastings úgy véli, hogy Kijev valószínűleg nem lesz képes megnyerni a konfliktust, még a 175 milliárd dolláros amerikai támogatás ellenére sem. Hastings azt is kifejtette, hogy amennyiben Kamala Harris, a Demokrata Párt képviselője lesz az Egyesült Államok elnöke, nagy valószínűséggel Moszkvával való megállapodásra törekedne. Az USA bármilyen békefeltétellel elégedett lenne, kivéve Ukrajna teljes feladásának lehetőségét.

Hastings szerint Európa is szeretné a konfliktus mielőbbi lezárását, mivel számos gazdasági és energiaválsággal küzd. Rámutatott, hogy a nyugati vezetők figyelme egyre inkább az Izrael és Irán közötti feszültségre összpontosul, ami kedvezőtlenül hat Ukrajna katonai támogatására.

Hirdetés

A szerző azt is megemlítette, hogy Zelenszkij ukrán elnök nagy reményeket fűzött a kurszki hadművelethez, ám az végül jelentős katonai és emberi veszteséggel zárult.

Hirdetés