Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Az utcán magyarokra támadó aktivista, most a ‘diktatúrát’ kiált Strasbourgban!

Hirdetés

A mentelmi jog révén szabadult Ilaria Salis ismét a „diktatúrát” kritizálta.

A Corriere della Sera online cikke szerint Ilaria Salis Torinóban panaszkodott a magyarországi börtönviszonyokról. A szélsőbaloldali aktivista szerint Budapesten borzalmas körülményeket tapasztalt. „Olyan lányokkal találkoztam, akiknek orvosi segítségre és teljesen más szállásra lett volna szükségük” – mondta.

Salis azt állította, hogy sokan kisebb bűncselekmények miatt vannak bebörtönözve, de olyan emberekkel is találkozott, akik szerintük a társadalom peremére szorultak, és önhibájukon kívül kerültek rács mögé.

Hirdetés

„Történjen bármi, konfliktus nélkül nincs demokrácia, és a harcok folytatódnak” – hangoztatta a szélsőbalos retorikát.

Ilaria Salis, az EP képviselője, látogatást tett Torinó szociális központjában és börtönében, amely a városban jobboldali vitákat váltott ki – közölte az online cikk.

Mint arról a Mandiner is beszámolt, Ilaria Salis Magyarországon egy szélsőbaloldali csoport tagjaként véletlenszerűen támadott járókelőkre Budapest utcáin. Az európai zöldek azonban az Európai Parlamentbe menekítették, így a mentelmi jog miatt szabadlábra került. Azóta Strasbourgban rendszeresen bírálja Magyarországot, amit Orbán Viktor is képmutatásnak nevezett.

Hirdetés
Hirdetés