Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Biden lemondta az ukrán tisztviselők és a nyugati fegyveradományozók találkozóját

Hirdetés

Joe Biden amerikai elnök lemondta a németországi találkozót, ahol a nyugati fegyverszállítók és ukrán tisztviselők egyeztettek volna, hogy inkább a szerdán Floridát elérő, súlyos hurrikán következményeivel foglalkozzon.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök „történelmi jelentőségűnek” nevezte a szombatra tervezett találkozót az Oroszországgal folytatott háború szempontjából, különösen azután, hogy a múlt hónapban az Egyesült Államokban Biden elé terjesztette „győzelmi tervét.” A találkozón véglegesíteni akarták az ukrán javaslatokat a nyugati visszajelzések alapján.

Biden kedden bejelentette, hogy az Egyesült Államokban marad, és a Milton hurrikánra összpontosít. Az 5-ös kategóriájú vihar szerda késő este érheti el Floridát, két héttel a Helene hurrikán pusztítása után, amely 230 halálos áldozatot követelt több amerikai államban.

Hirdetés

A Biden elnök által tervezett németországi utat csütörtökre halasztották, de a „ramsteini formátumú” konzultációra négy héttel az amerikai elnökválasztás előtt került volna sor, amikor a közvélemény-kutatások szerint Donald Trump republikánus jelölt és Kamala Harris demokrata jelölt szoros versenyben állnak.

Kijev támogatói attól tartanak, hogy Trump esetleges visszatérése jelentősen megváltoztathatja az Egyesült Államok Ukrajnával kapcsolatos politikáját, és ezzel „kényszerített békét” hozhatna Zelenszkijre. A Biden-kormányzat állítólag azon dolgozik, hogy a Kijevnek nyújtott nyugati támogatás független legyen Trump visszatérésétől.

Orosz tisztviselők közben hangsúlyozták, hogy a nyugati segítség nem fogja megváltoztatni a harctéri erőviszonyokat, és Zelenszkij kompromisszumkészség hiánya csak a konfliktus emberi áldozatait növeli. Moszkva a háborút az USA által indított proxy-háborúnak tekinti, amit Washington „az utolsó ukránig” folytat.

Hirdetés

Orosz Hírek nyomán

Hirdetés