Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Brüsszelből irányított puccsra figyelmeztet a Szuverenitásvédelmi Hivatal

Hirdetés

Az Európai Unióban egyre nyíltabb és intenzívebb törekvések figyelhetők meg a tagállamok, köztük Magyarország szuverenitásának aláásására,- írja a Magyar Nemzet.

A Szuverenitásvédelmi Hivatal közleményt adott ki, amelyben felhívja a figyelmet a brüsszeli és magyar politikusok hasonló nyilatkozataira. Ursula von der Leyen és Manfred Weber vezetésével a brüsszeli magyarellenes politikai csoportok aktívan tevékenykednek.

Von der Leyen már a 2022-es olasz választások előtt is nyíltan figyelmeztette az olaszokat, hogy ha „nem megfelelő irányba” haladnak – tehát a jobboldali Georgia Meloni nyeri a választásokat –, akkor „megfelelő eszközökkel” lépnek fel, példaként említve Magyarországot és Lengyelországot.

Hirdetés

A múlt heti strasbourgi vita világossá tette, hogy Dobrev Klára vezetésével a DK, valamint Magyar Péter irányításával a Tisza párt is készséggel támogatná a brüsszeli elvárások végrehajtását egy esetleges puccsot követő nagykoalíció keretében.

Ez a politikai koalíció, amely lényegében felfüggeszti a demokratikus versenyt, már az Európai Parlamentben és Németországban is megfigyelhető. Az eredmények jól láthatók: a német gazdaság stagnálása és a migráció okozta társadalmi feszültségek egyre súlyosbodnak. E törekvések célja, hogy az adott országokat a birodalmi célok szolgálatába állítsák, akár a nemzeti érdekek sérülése árán is: folytatni kell Ukrajna támogatását, elhúzni a háborút, és szemben kell állni Kínával, új vasfüggönyt vonva Európa határaira.

A Szuverenitásvédelmi Hivatal figyelmeztetett, hogy az európai politikai elit növelni fogja Magyarországra nehezedő nyomást, destabilizálva a belpolitikai helyzetet céljai elérése érdekében.

Hirdetés

Magyar Nemzet nyomán

Hirdetés