Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Dróntámadást indítottak Benjamin Netanjahu háza felé

Hirdetés

Arab források szerint Libanon irányából dróntámadás érte Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök caesareai rezidenciáját Észak-Izraelben. Bár Izrael hivatalosan nem ismerte el, hogy a támadás közvetlenül érintette volna a kormányfő házát, az izraeli biztonsági szolgálatok jelentős biztonsági hibának tekintik az incidenst, és vizsgálatot indítottak a biztonsági rések feltárására, – írja az Index.

Az al-Dzsazíra jelentése szerint a közel-keleti konfliktus új fordulatot vett, miután drónokkal mérték a csapást Netanjahu caesareai otthonára. A lap arról számolt be, hogy több helyi lakos videókat is megosztott a támadásról, de a támadás pontos mértéke nem ismert. Annyi azonban biztos, hogy sem Netanjahu, sem családja nem tartózkodott a rezidencián a támadás idején.

A katari médiavállalat szerint a területet lezárták, és az izraeli hadsereg szigorú cenzúrát vezetett be a helyi médiában. Noha a környéken nem szólaltak meg a légvédelmi szirénák, a szomszédos területeken, például Haifában igen. Az al-Dzsazíra szerint a Hezbollah drónokat és rakétákat kombinálva indít támadásokat, hogy elkerüljék a korai észlelést.

A területen számos fontos üzletember és politikus lakik, emellett stratégiai jelentőségű létesítmények, például katonai bázisok és olajfinomítók is találhatók itt.

Hirdetés

Az izraeli hadsereg rádiója idézett egy biztonsági forrást, amely megerősítette, hogy a dróntámadás jelentős biztonsági problémát jelentett, és vizsgálatot indítottak az ügyben.

A Reuters hírügynökség Netanjahu szóvivőjére hivatkozva azt közölte, hogy valóban drónokat indítottak Libanon irányából a miniszterelnök háza felé, de nem tisztázott, hogy közvetlenül eltalálta-e a rezidenciát. A szóvivő arról is tájékoztatott, hogy a drónok egy épületet értek el Caesareában, áldozatok nélkül. Az izraeli hadsereg szerint két további drónt sikerült elfogni.

Hirdetés

Hirdetés