Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Elmegyógyintézetbe került az a fiatal, aki a gyanú szerint merényletre készült Magyarországon

Hirdetés

A bíróság letartóztatta azt a fiatalt, akit társaival együtt azzal gyanúsítanak, hogy október 23-ára fegyveres merényletet tervezett. A férfit a hétvégén fogták el, és alkotmányos rend elleni szervezkedéssel vádolják. Az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben helyezték el fogvatartásra, – írja a Demokrata.

Az ügyészség indítványa alapján a bíróság 30 napos letartóztatást rendelt el, miután a férfit egy külföldi hatóság figyelmeztetése nyomán, a Terrorelhárítási Központ közreműködésével vette őrizetbe a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda. A döntés nem jogerős, mivel a védelem fellebbezett.

Hirdetés

A gyanúsított alkotmányos rend elleni szervezkedés vádjával áll bíróság előtt, ami 5–10 évig terjedő szabadságvesztéssel járhat. A nyomozás külföldi társhatóság jelzése alapján indult, és a letartóztatott gyanúsított nagykorúvá válása után került sor az akcióra, míg társai állítólag kiskorúak.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közlése szerint a magyar szolgálatok az amerikai hírszerzéstől kaptak információt, hogy egy online csoportban fiatalok védett személyek elleni támadást terveztek. A csoport tagjai fegyverek beszerzéséről és használatáról beszélgettek, amely az elmúlt időszak nemzetközi fegyveres támadásaira is tekintettel fokozott figyelmet kapott.

A Telex korábban arról számolt be, hogy az amerikai hírszerzés figyelmeztette a magyar hatóságokat egy október 23-ára tervezett fegyveres támadásról. A Terrorelhárítási Központ hétvégén több fiatalt vett őrizetbe Budapesten, a XVI. kerületben.

Hirdetés

Demokrata nyomán

Hirdetés