Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Élő adásban kérte számon Olaf Scholzot egy gyászoló apa, akinek gyermekét egy illegális bevándorló gyilkolta meg

Hirdetés

Élő adásban vonta kérdőre Olaf Scholz német kancellárt egy apa, akinek gyermekét egy illegális bevándorló gyilkolta meg. A gyászoló férfi azt kérdezte Scholztól, miért engedik be egyáltalán a migránsokat, ahelyett hogy a kitoloncolás kérdéséről vitáznak.

Egy német televíziós műsorban megrázó jelenetek zajlottak le, amikor Michael Kyrath, akinek 17 éves lányát, Ann-Marie Kyrathot egy illegális migráns ölte meg, szemtől szemben kérdezte Scholzot az ország migrációs politikájáról. Kyrath az RTL Direkt Spezial című műsorában próbálta felhívni a kancellár figyelmét a súlyos helyzetre – számolt be az Origo.

„Scholz úr, Németországban naponta 24-32 késeléses támadás történik, sok közülük halálos. Minden egyes nap, amikor folytatjuk a vitát, emberek, gyerekek halnak meg. Vannak szülők, akik gyermekeik sírjánál állnak, és utoljára megsimogatják hideg kezüket. Önök ezt nem tudják átérezni” – mondta az apa.

Hirdetés

Hirdetés

Kyrath lánya 2023 januárjában lett egy palesztin migráns áldozata, aki korábban is súlyos bűncselekményeket követett el. A támadó 38 alkalommal szúrta meg Ann-Marie-t és barátját, miközben nyolc másik embert is megsebesített egy Hamburgba tartó vonaton. Bár az elkövetőt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, a család fájdalma nem enyhült.

„Ez nem csak statisztika, emberek élete, családok sorsa forog kockán. Miért vitatkozunk évek óta erről, miközben semmi nem változik? Itt az ideje cselekedni” – folytatta Kyrath, majd hozzátette: „Nem arról kéne beszélni, hogy kitoloncolunk valakit, hanem arról, miért engedjük be őket az országba?”

Kyrath azt is felrótta Scholznak, hogy kormánya pénzügyi támogatást nyújt egy olyan honlapnak, amely segít a menedékkérőknek elkerülni a kitoloncolást. Scholz válaszában azt mondta, hogy a programot már leállították, de a valóságban az oldal továbbra is elérhető, és a szövetségi kormány támogatást nyújt a működéséhez – írta korábban a svájci sajtó.

Hirdetés

Origo – PS nyomán

Hirdetés