Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Elszabadultak a washingtoni szélsőbalos libsik, már Elon Musk is Putyin embere

Hirdetés

A héten Bill Nelson, a NASA igazgatója nyilvánosan oroszbarátsággal vádolta meg Elon Muskot, és az állításait a Wall Street Journalra alapozta, amely szerint Musk 2022 óta rendszeresen beszél Putyinnal, – írja a Pesti Srácok. Az információs kör ezzel teljes is lett, mivel a NASA igazgatójának gyanújáról maga a Wall Street Journal számolt be. Az amerikai űrügynökség Musk elleni támadása nem érkezett váratlanul.

A NASA-nak komoly fenntartásai vannak Muskkal, a Tesla, a SpaceX és a Twitter vezetőjével szemben. Az ellentét abból is fakad, hogy egyrészt a washingtoni demokrata elit nyomása hatására is így alakult, másrészt a NASA végül Musktól volt kénytelen segítséget kérni, miután saját közös vállalkozásuk a Boeingszel kudarcot vallott. Idén márciusban amerikai asztronauták indultak a világűrbe a Boeing Starliner járművével egy egyhetesre tervezett tesztrepülésre, amely azonban a Starliner műszaki problémái és egy héliumszivárgás miatt végül nyolc hónapra húzódott el a Nemzetközi Űrállomáson.

Amikor a NASA leállította a saját űrsiklóit, magáncégekkel szerződött az asztronauták szállítására a Nemzetközi Űrállomásra és vissza. Míg a 4 milliárd dolláros szerződést elnyerő Boeing egyetlen sikeres missziót sem tudott teljesíteni, a 2,6 milliárd dolláros szerződéses SpaceX 2020 óta kilenc sikeres küldetést hajtott végre. Ez részben azért is lehet, mert a Boeing a diverzitás és egyenlőség irányelvei mentén alkalmazza munkatársait, amelyek nem feltétlenül a legjobb szakemberek kiválasztását eredményezik. Ezzel szemben Musk egyszerűen a legjobbakat veszi fel, ami hozzájárulhatott a SpaceX sikereihez.

Hirdetés

Végül a NASA-nak mégis Musktól kellett segítséget kérnie Butch Wilmore és Suni Williams hazaszállításához, amit a Crew Dragon sikeresen megoldott. Az eset ellenére a NASA és egyes médiumok nem kímélik Muskot.

A globalista sajtó furcsa magyarázatokkal, például a hurrikánszezonra hivatkozva próbálja mentegetni a Boeing kudarcát, és úgy mutatták be a 235 napos küldetést, mintha így tervezték volna. Amióta Musk visszahozta az űrhajósokat, a támadások még inkább felerősödtek. Szeptemberben még úgy nyilatkoztak, hogy Musk befolyása miatt az amerikai kormányzat kénytelen elnézni neki bizonyos megnyilvánulásait, mivel csak a SpaceX volt képes megoldani az asztronauták visszaszállítását.

A NASA igazgatója Nelson most egy lejáratókampány élére állt Musk ellen, aki nemcsak Trumpot támogatja, hanem kritikusan vélekedik Harrisről is. Az ellene felhozott vádak egyike a Starlink tajvani hozzáférésével kapcsolatos, amely szerint Musk Putyin kérésére tette volna elérhetetlenné a szolgáltatást Tajvan számára. Valójában azonban a Starlink és Tajvan közötti megállapodás Tajpej saját követelései miatt akadt el, mivel Tajvan többségi részesedést akart a szolgáltatásban.

Hirdetés

A hollywoodi elit és a média Musk bírálatával sem fukarkodik. Robert Downey Jr. szerint Musk legnagyobb bűne az, hogy ő egy „fehér amerikai férfi, aki nem kontrollálja eléggé viselkedését,” és támogatja Trumpot.

Pesti Srácok nyomán

Hirdetés
Hirdetés