Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Ettől retteg a világ: az Egyesült Államok akár katonákat is küldhet Ukrajnába

Hirdetés

Michael R. Turner, az amerikai képviselőház hírszerzési bizottságának republikánus vezetője felszólította Joe Biden elnököt, hogy egyértelműen tegye világossá: Észak-Korea csatlakozása Oroszország ukrajnai háborújához „vörös vonalat” jelent az Egyesült Államok számára – írta a The Kyiv Independent.

A Portfolio által idézett cikk szerint Turner határozottan felszólította Bident, hogy foglaljon állást: „A Biden–Harris-kormánynak egyértelműen ki kell jelentenie, hogy Észak-Korea katonai beavatkozása ebben a konfliktusban átlépné az Egyesült Államok vörös vonalát. Ha észak-koreai csapatok behatolnának Ukrajna szuverén területére, az USA-nak komolyan mérlegelnie kellene a közvetlen katonai akció lehetőségét Észak-Korea ellen” – mondta Turner.

Turner kijelentését az is motiválhatja, hogy a Financial Times szerint az ukrán erők a kurszki betörés óta nem tudtak áttörést elérni, sőt, visszaszorulóban vannak a közel ezer kilométeres frontvonalon. A Mandiner is beszámolt arról, hogy Ukrajna egyre nehezebb helyzetbe kerül, és Zelenszkijnek hamarosan akár katonákban is hiányt szenvedhet.

Hirdetés

Mandiner nyomán

Hirdetés