Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Ez a hős orosz egység 41 napig tartóztatta fel az ukránokat

Hirdetés

Azt a vitát nem tudom és nem is szeretném eldönteni, hogy hősnek születni kell, vagy az élet tehet valaki azzá – mindkét állítás egyszerre igaz lehet –, de az is biztos, hogy akiben megvan a bátorság, az elszántság és a kitartás, az könnyebben képes helytállni az egyes helyzetekben, így egy háborúban is.

A történetünk főszereplője ezúttal az Ahmat különleges alakulat egyik egysége, a Murza, amely 41 napot bírt ki az AFU szorításában, és erősítés nélkül megállítottak egy komplex áttörési kísérletet Kurszk felé – erről az Orosz-Ukrán Háború Facebook-csoportban számoltak be.

Az ott közölt bejegyzésben emlékeztettek arra, hogy nemrég Aptyi Alaugyinov, az Ahmat különleges alakulat parancsnoka elmondta: a harcosok 41 napon keresztül tartó kitartásának köszönhetően Kijev csapatai nem tudtak közelebb kerülni az egyenesen Kurszkba vezető autópályához, ami kulcskérdés volt.

Hirdetés

Az egyik orosz katona Andrej Murzin volt, hívójele Murz, aki egyben a “Szvoim” Jótékonysági Alapítvány cseljabinszki régióbeli képviseleti irodájának igazgatója.

A férfi június elején érkezett Groznijba, ahol szerződést írt alá az Ahmattal, és képzésen vett részt az orosz különleges erők egyetemén. Ezután a Belgorodi területre küldték, de az ukrán invázió kezdetével az egész egységét sürgősen átcsoportosították Kurszk közelébe, hogy tartsa a védelmet. Hát 41 napon keresztül megtartották, és Murzin egysége leküzdhetetlen akadállyá vált az ellenség számára a Kurszk felé vezető úton. A harcokban Murz számos sebet és zúzódást kapott, most egy katonai kórházban kezelik.

– Az általános állapotom kielégítő. Nem egy egyszerű egységünk van, hanem egy olyan, ahová az emberek tudatosan jönnek. Támogatjuk egymást, ezért tértünk vissza – magyarázta Murzin.

Hirdetés

Erre mondom azt, hogy bár bárkiből lehet hős egy háborúban, de aki vakmerően keresi a kihívásokat, az hamarabb kap kitüntetést a zubbonyára. Murzin és bajtársai, illetve a hozzá hasonló egyenruhások egészen biztosan megérdemlik az elismerést. Ők rendre olyan helyzetekben állnak helyt, amelyekben a legtöbben egy órát sem bírnának ki. Le a kalappal!

Forrás: Bekezdések.hu

Hirdetés
Hirdetés