Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Fekete-Győr bejelentette: a strasbourgi bírósághoz fordul

Hirdetés

Mint ismert, a Fővárosi Ítélőtábla harmadfokon elítélte Fekete-Győr Andrást, a Momentum országgyűlési képviselőjét, csoportosan és társtettesként elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt. Az ítélet jogerős. Ezzel kapcsolatban Rónai Egon az ATV stúdiójában felvetette, hogy mivel Magyarországon már kimerültek a jogi lehetőségek, felmerülhet az ítélet megtámadása az Európai Bíróságon. Arra kérdezett rá, hogy Fekete-Győr András élni fog-e ezzel a lehetőséggel.

„Strasbourgban. Hogyne!”

Hirdetés

– szögezte le a hazaáruló Momentum politikusa.

Az interjúban Fekete-Győr kifejtette, hogy szerinte az eljárásban számos nyomozati szabálysértés történt, és hangsúlyozta, hogy az ügy politikai motivációk által vezérelt volt. „Egy ilyen piszlicsáré ügyben hat évig fárasztani mindenkit… az igazságszolgáltatást ezzel terhelni” – fogalmazott a politikus. Kiemelte, hogy büszkén fogja viselni az ítéletet, mert szerinte ez az ő kiállása a „korrupt, mocskos, aljas rendszer” ellen.

Fekete-Győr András a Momentum politikai jövőjére is kitért. Véleménye szerint pártja döntési helyzetben van, hogy hogyan folytassák munkájukat a parlamenti keretek között. Az elmúlt két év országgyűlési tapasztalatait elemezve kifejtette, hogy a kétharmados törvényhozásban szerzett tapasztalatai alapján „a parlamenten kívül is van élet,” és lehetséges, hogy a Momentum új utakat fog keresni. Ugyanakkor határozottan cáfolta azt a felvetést, hogy feladnák politikai küzdelmeiket:

Hirdetés

„Feladni? Nem, soha” – jelentette ki határozottan.

Hirdetés