Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

„Gyilkosok” és „diktátorok” közé sorolta Orbán Viktort az Egyesült Államok alelnöke

Hirdetés

Orbán Viktor neve folyamatosan felbukkan az amerikai választási kampányban, ahol egyesek számára hivatkozási pont, mások számára pedig elrettentő példa. Ezúttal Kamala Harris, a demokrata jelölt említette meg egy interjú során, és nem éppen hízelgő szavakkal illette a magyar miniszterelnököt.

A CBS News Late Show with Stephen Colbert című műsorában, amelyet a műsor YouTube-csatornáján is közzétettek, a műsorvezető felhozta, hogy Harris republikánus ellenfele, Donald Trump gyakran beszél „szoros” kapcsolatairól Orbán Viktorral, Hszi Csin-ping kínai elnökkel és Kim Dzsong Unnal, Észak-Korea vezetőjével.

Harris ekkor közbeszólt, és az említett vezetőket – köztük Orbánt is – „diktátoroknak, autokratáknak” nevezte, sőt olyan személyeknek, akikre joggal használható a „gyilkos” jelző.

Hirdetés

Hozzátette továbbá, hogy véleménye szerint Trump maga is diktátorrá szeretne válni, olyan vezetővé, akikkel szimpatizál, de ezek az emberek csak „játszanak” vele, és kihasználják. Harris később Donald Trump és Vlagyimir Putyin kapcsolatáról is beszélt, utalva Bob Woodward amerikai újságíró könyvében szereplő állításokra.

Index nyomán

Hirdetés

Hirdetés