Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Hadházy szerint csak a véleménye miatt hurcolták meg az október 23-i ünnepségen a sniccerrel elfogott férfit

Hirdetés

A politikus szerint valóban volt a férfinél egy tapétavágó kés, de azt csak azután találták meg nála, hogy a véleménye miatt már eltávolították a tömegből, – írja a hvg.hu.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerint semmiféle veszélyt nem jelentett az a férfi, akit Orbán Viktor október 23-i beszéde alatt tartóztattak le a rendőrök egy sniccerrel. Hadházy állítása szerint valójában Cs. Pétert a kormányt kritizáló véleménye miatt vették őrizetbe.

„A volt gazdasági nyomozót, Cs. Pétert (Hadházy teljes nevén nevezte), falhoz állították, egy mélygarázsba vitték, megbilincselték, majd újra falhoz nyomták, ezúttal erőszakosan, és hét órán át tartották fogva, mindezt azért, mert egy rendszert bíráló táblát tartott fel az állami megemlékezésen” – írta a képviselő a Facebookon.

Hirdetés

Hadházy szerint a férfi eredetileg egy másik táblával érkezett a Millenáris bejáratához, hogy a biztonságiak beengedjék, de bent már kormánykritikus szövegre változtatta a transzparenst. A politikus szerint emiatt emelték ki a tömegből a rendőrök, és csak utólag találták meg nála a 4 centiméteres pengehosszúságú sniccert, amelyet valószínűleg a tábla átalakításához használt. A törvények szerint ilyen méretű pengét sem szabad gyűlésekre bevinni.

Hadházy azonban úgy véli, hogy a rendőri intézkedés nem a kés miatt történt, hanem a férfi kormánykritikus véleménye miatt.

Hirdetés

Hirdetés