Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthonPublicisztika

Hogyan szerezd meg a negyvenes macskás nők szavazatait

Hirdetés

Az ember gyakran a legnyilvánvalóbb dolgokat veszi észre legnehezebben, különösen, ha azok végig az orra előtt vannak. Magyar Péter esetében viszont az, amit a töklámpásai felfednek, már a viselkedéséből is egyértelmű. De mostanában egy másik párhuzam is szemet szúrt: Magyar Pétert ugyanazért nem kedveljük, amiért az LMBTQ-lobbit sem. Ez nem burkolt homofóbia, de ha még van türelmünk róla olvasni, egy hosszabb gondolatmenet következik.

Egy normális világban senkit sem zavarna, hogy ki milyen nemi irányultságú, hiszen mindenki azt csinál otthon, amit szeretne. A probléma akkor kezdődik, amikor valaki túlhangsúlyozza a magánéletét, és elvárja, hogy tapsoljunk érte. Személy szerint ugyanannyira zavar a Pride, mintha egy heteroszexuális férfi minden reggel kihirdetné az erkélyéről, hogy „Ma megdugtam az asszonyt, mert büszke hetero vagyok!” Groteszk, ugye? Senkinek sem az jutna eszébe, hogy „Igen, ez az ember tényleg hetero”. A Pride pontosan ez a túlzott figyelemfelhívás, csak egy másik irányból.

És itt térünk vissza Magyar Péterhez, aki maga a megtestesült Pride, hiszen állandóan az arcunkba tolja „férfias” megnyilvánulásait. Az első gondolat ilyenkor az, hogy talán még akkor sem tudna férfiasságot mutatni, ha közvetlenül kapná az erre való gyógyszereket.

Hirdetés

Persze, van egy réteg, akiket ez vonz, általában azok a középkorú, szeretethiányos nők, akik az elmaradt családot pótolják macskáikkal. Ők, például Mérő Vera is, aki valószínűleg azóta nem találkozott férfi érintésével, hogy a meleg fodrásza megigazította a haját, el vannak bűvölve Magyar Péter macsós stílusától. Őket nem zavarja az agresszivitás, sőt, vonzódnak hozzá, mert végre van valaki, akitől „félni” lehet.

Ez a jelenség az „I can fix him” mentalitás, ahol egy nő abban reménykedik, hogy majd ő kigyógyítja a „rosszfiút” a viselkedéséből. Valójában azonban azért vonzódnak hozzá, mert annyira eltorzult képük van a férfiasságról, hogy csak így tudják elképzelni, mi az, hogy igazi férfi.

Van egy másik aspektus is: Magyar Péter gyakran férfiatlanul viselkedik a nőkkel, amit azzal próbál ellensúlyozni, hogy folyamatosan bizonygatja férfiasságát. Minden képe tele van fallikus szimbólumokkal, mintha ez lenne az egyetlen módja annak, hogy bebizonyítsa, ő valóban férfi. Ez az oka annak is, hogy minden férfiasságát érintő támadást mélyen magára vesz.

Hirdetés

Végül elérkezünk a valódi kérdéshez: Hé, Petya, miért nem áll fel?

Pesti Srácok nyomán

Hirdetés
Hirdetés