Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Irán: Célpont lesz minden olyan ország, amely segíti Izrael válaszcsapását

Hirdetés

Az iráni reakció azután érkezett, hogy Joe Biden elmondta, már tárgyalnak arról, Izrael hogyan csaphatna vissza Iránnak.

Irán arra figyelmeztette az Egyesült Államokat, hogy minden olyan ország, amely segíti Izrael válaszcsapását, iráni célpontnak minősül – írja a The Guardian.

Az erről szóló nyilatkozatot Irán New York-i ENSZ-képviselete adta ki. „Amennyiben bármely ország segítséget nyújt az agresszornak, az bűnrészesnek és legitim célpontnak minősül. Azt tanácsoljuk az országoknak, hogy tartózkodjanak attól, hogy belekeveredjenek az izraeli rezsim és Irán közötti konfliktusba, és határolódjanak el a harctól” – fogalmaztak a dokumentumban.

Hirdetés

Emlékezetes, az iráni Forradalmi Gárda által indított keddi nagyszabású rakétatámadást követően Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök arra figyelmeztetett, hogy Irán meg fog fizetni a „nagy hibáért”. Joe Biden amerikai elnök azt már szerdán világossá tette, hogy az Egyesült Államok nem támogatja az iráni nukleáris létesítmények ellen irányuló támadásokat, csütörtökön pedig arról beszélt, hogy még tárgyalnak arról, Izrael milyen módon csaphatna vissza Iránnak.

HVG – VH

Hirdetés

Hirdetés