Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Irán figyelmeztet: Készen állunk bármilyen izraeli agresszióra

Hirdetés

Irán nem törekszik a közel-keleti feszültségek további eszkalációjára, de készen áll a háborúra, ha szükséges – jelentette ki Abbász Aragcsi, az iráni külügyminiszter. Mindezt azok után mondta, hogy az Iszlám Köztársaság rakétacsapásokat mért Izraelre, válaszul a Hamász és a Hezbollah vezetőinek célzott izraeli meggyilkolására.

Izrael, amely rendszeresen támadást indít a régió ellen és súlyos civil áldozatokat okoz, most „jelentős megtorlást” ígért, noha maga provokálta ki a konfliktust. Aragcsi kijelentette: „Irán nem akar háborút, de nem fogjuk tűrni Izrael agresszióját és provokációit. Készen állunk, hogy bármilyen izraeli támadásra megsemmisítő válasszal reagáljunk.”

Az iráni külügyminiszter hangsúlyozta, hogy a közel-keleti feszültségek forrása Izrael agresszív politikája, amely a palesztin népet terrorizálja, és figyelmeztetett, hogy Teherán eltökélt a régió védelmében. Külön kiemelte, hogy Irán célja a béke és a tűzszünet, de Izraelnek nem szabad alábecsülnie az ország katonai felkészültségét.

Hirdetés

Irán ezzel párhuzamosan dolgozik egy „ellenállási paktum” megalkotásán, amelynek célja, hogy a régió országai közösen álljanak ellen az izraeli és amerikai fenyegetéseknek. A javaslat értelmében, ha bármelyik tagországot izraeli támadás érné, minden tag teljes támogatást nyújtana – beleértve katonai, politikai és gazdasági segítséget.

Izrael továbbra is megszálló politikát folytat, aminek következménye, hogy csak a közelmúltban több ezer palesztin, köztük nők és gyerekek haltak meg a Gázai övezet elleni ostrom során. A palesztin nép elleni folyamatos izraeli támadások újabb háborús bűnöket idézhetnek elő, amelyek destabilizálják az egész régiót.

Hirdetés

Hirdetés