Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Izrael jogi és politikai lépéseket kezdeményez Emmanuel Macronnal szemben

Hirdetés

Jiszráel Kac izraeli külügyminiszter utasította minisztériumát, hogy jogi és politikai lépéseket tegyenek Emmanuel Macron francia elnökkel szemben, miután izraeli cégeknek nem engedélyezték a részvételt a Párizsban megrendezendő Euronaval haditengerészeti fegyverkiállításon – jelentette be vasárnap az X-en.

A következő hónapban esedékes kiállításon az izraeli cégek kizárásának oka az Izrael által a gázai és libanoni háborúk során tett lépésekre vezethető vissza.

Kac élesen bírálta a döntést: „Az izraeli cégek ismételt bojkottja vagy számukra elfogadhatatlan feltételek előírása baráti országok között elfogadhatatlan és antidemokratikus lépés. Felszólítom Macron elnököt, hogy teljesen vonassa vissza ezeket a döntéseket.”

Hirdetés

Kiemelte továbbá, hogy Izrael egyedül áll az iráni szélsőséges iszlám fenyegetéssel szembeni harc élén, és Franciaországnak, valamint a szabad világnak támogatnia kellene Izraelt ebben a küzdelemben.

A francia kormány a múlt héten közölte Izraellel, hogy az izraeli vállalatok nem állíthatnak ki termékeket a november 4-7. között megrendezésre kerülő eseményen, bár a delegációk részt vehetnek a kiállításon. A döntés hét izraeli vállalatot érint, – írja a hvg.hu.

Hirdetés
Hirdetés