Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Ki hitte volna? Senki sem jelentkezett az Ukrán Légióba

Hirdetés

Úgy néz ki, nem lesz ukrán menekültekből szervezett rohamdandár Lengyelországban – túl kevesen jelentkeztek a feladatra – írta meg a Wiadomości alapján a Portfolio.

Az Ukrán Légió egy varsói agyszülemény, és a lényege az lett volna, hogy a lengyel kormány biztosít képzést, fegyvert és felszerelést a jelentkezőknek. Eredetileg dandár méretűre tervezték, 1000-2000 önkéntest vártak.

Gyorsan hozzá kell tenni, a fenti állítás nem teljesen pontos. A cikk szerint Władysław Kosiniak-Kamysz lengyel nemzetvédelmi miniszter ugyanis konkrétan azt közölte a sajtóval, hogy szinte senki nem jelentkezett a légióba.

Hirdetés

Nem arról van tehát szó, hogy 20 fővel akarták elindítani a színjátszókört a bolondok házában, de csak 19 jelentkező volt, ami kevés az Egy bolond százat csinálhoz, ezért lefújták az egészet. Hanem arról, hogy egy-két bevodkázott szájhősön kívül senki nem állt be a sorba, és azok is csak azért, mert beestek az ajtón, miközben a mosdót keresték…

A cikk a továbbiakban is szórakoztató, hiszen kiderül belőle, hogy a polákok az ukrán kormányra hárították a felelősségét: a tárcavezető szerint a kijevieknek kellett volna többet tenniük azért, hogy az ukrán emberek jelentkezzenek a programba, amelyhez Varsó lényegében minden segítséget, forrást és felszerelést biztosít.

Azt eddig is tudtuk, hogy egy lengyelt sem fognak az eszéért elrabolni, de az Ukrán Légió ötlete dobogós a hülyeség vásárán.

Hirdetés

Mert tényleg, mire számítottak? Emberek milliói léptek le Ukrajnából, sokan szinte mindenüket odaadták a határőröknek, hogy elhagyhassák az országot, és a mai napig férfiak sokasága kockáztatja az életét… Vannak, akik még a zajló Tiszának is képesek neki menni, mert inkább kockáztatják a vízbefulladást, minthogy a frontra menjenek. Elvégre ott rosszabbak a túlélési esélyek.

Nyilván a lengyelek magukból indultak ki. Nem fér bele a krumpli fejükbe, hogy rajtuk és a balti szakkörön kívül senki nem érez olthatatlan vágyat a csoportos öngyilkosság iránt. Egyébként meg pontosan ezért érthetetlen, miért nem szerveznek egy Lengyel Légiót, és vonulnak dalolva a Donbászba.

Vagy inkább arról szólt volna ez a történet, hogy egyszerűen csak meg akarnak szabadulni a menekültektől, és ez tűnt a legjobb megoldásnak? A halálba küldeni őket? Mondjuk erre is a van precedens, a zsidókat is nagy buzgalommal segítettek összegyűjteni a náciknak. Azoknak a pénze, meg a boltja kellett, az ukránoktól meg talán Lemberg és térsége…

Hirdetés

Tényleg senki ne jöjjön nekem többet azzal, hogy lengyel, magyar – két jó barát, mert tudjátok: madarat tolláról, embert barátjáról… Sem idiótákkal, sem férgekkel nem szeretném, ha egy lapon említenének.

Forrás: Bekezdések

Hirdetés

Hirdetés