Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Kimenekítettek egy orosz kémet az ukrán vonalak mögül

Hirdetés

Az orosz fél számára dolgozó amerikai állampolgárt kimenekítették az Ugledar (ukránul Vuhledar) közelében található Bogojavlenka faluból – jelentette a „Donyecki Népköztársaság” védelmi parancsnoksága a TASZSZ hírügynökségen keresztül.

„Az orosz különleges szolgálatok az orosz védelmi minisztérium keleti katonai körzetének… egységeivel közösen műveletet hajtottak végre, hogy evakuáljanak egy fontos operatív forrást – egy amerikai állampolgárt –, aki kiemelt szerepet töltött be az Ugledar irányában lévő Bogojavlenka elleni támadás előkészítésében” – közölte a parancsnokság.

A Kenneth M. álnéven ismert férfi az elmúlt két évben Ukrajna területén tartózkodott, és kulcsfontosságú hírszerzési adatokat adott át az orosz félnek, melyek lehetővé tették a célzott csapások végrehajtását az ellenség ellen, minimalizálva a civil infrastruktúrában és az emberi életekben okozott károkat.

Hirdetés

„A megmentett amerikai állampolgár élete biztonságban van. A politikai menedékjog és az orosz állampolgárság megszerzésének lehetőségéről még tárgyalnak” – tette hozzá a parancsnokság.

Magyar Hírlap nyomán

Hirdetés
Hirdetés