Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Kitálalt az MFB: a KEHI vizsgálata után nem hosszabbították meg Magyar Péter megbízatását

Hirdetés

A Tisza Párt elnöke még a Diákhitel Központ vezetőjeként írt alá gyanús szerződéseket.

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) vizsgálata után nem hosszabbította meg Magyar Péter vezérigazgatói megbízatását a Diákhitel Zrt.-nél – közölte a bank szerdán az MTI-vel.

Azt írták, a KEHI 2021 során folytatott átfogó vizsgálatot a Diákhitel Zrt.-ben, amely érintette a beszerzésekkel és szerződésekkel kapcsolatos gyakorlatot is.

Hirdetés

A Magyar Fejlesztési Bank ezt követően 2022-ben nem hosszabbította meg Magyar Péter vezérigazgatói megbízatását – olvasható a közleményben.

Magyar Péter a Partizánnak adott interjújában azt állította, azért rendelt el a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vizsgálatot az ő általa vezetett Diákhitel Központban, hogy ezzel figyelmeztessék föntről, hogy rendezze a megromlott kapcsolatát az akkori feleségével, Varga Judittal. A Tisza elnöke később azt is elmondta, hogy az általa aláírt szerződésekkel kapcsolatban a KEHI-vizsgálat „mindenféle megállapítás nélkül” zárult.

Ezzel szemben az Átlátszó megszerezte a KEHI jelentését, ami cáfolja Magyar Péter szavait. A Tisza elnöke erre Hont Andrást, a jelentést feldolgozó újságírót vádolta meg azzal, hogy a Fidesz szekerét tolja, és hogy nem mond igazat.

Hirdetés

A felmerült vitával kapcsolatban közleményt adott ki a KEHI. Erről ITT számolt be a Mandiner.

Frissítés: Magyar Péter a Mandiner cikke megjelenése után közösségi oldalán reagált a KEHI és az MFB közleményére. A Tisza Párt elnöke mindent tagad és hazugsággal vádolta meg a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal elnökét.

Forrás: Mandiner

Hirdetés
Hirdetés