Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Kövér László 14 millió forintos büntetést szabott ki Gyurcsány Ferencre, mert leárulózta Orbán Viktort

Hirdetés

Gyurcsány Ferenc legutóbbi parlamenti felszólalása után 14 millió forintos bírságot kapott, miután hisztérikusan mocskolta Orbán Viktort és a kormányt. A büntetést Kövér László házelnök szabta ki, amiről Gyurcsány szombat reggel számolt be egy Facebook-videóban.

A DK elnöke a napirend előtti felszólalásában azt mondta: „A magyar kormányfő eladta önmaga becsületét, végül eladta hazája becsületét, és eladta hazája függetlenségét és önállóságát. Magyarországnak ma áruló kormánya és áruló miniszterelnöke van.”

Ezek a szavak éles szóváltást váltottak ki közte és az ülést vezető Kövér László között, aki dühösen elvette tőle a szót, és felszólította, hogy üljön le. „Világosan beszéltem? Befejezte!” – mondta a házelnök.

Hirdetés

Gyurcsány a videóban kifejtette, hogy a büntetés azt jelzi, milyen állapotban van a magyar parlamentarizmus, ha az országgyűlésben valaki nem mondhatja ki, hogy „a miniszterelnökünk elárulja a magyar érdekeket”. Hozzátette, hogy szerinte Kövér félreértette a szavait, mert nem hazaárulónak nevezte Orbánt, csak „árulónak”.

Példaként említette, hogy az Európai Parlamentben senki nem vonta meg Dobrev Klárától a szót, amikor hasonlóan árulónak nevezte Orbánt, és korábban Jakab Péter és Fekete-Győr András is kritizálta a miniszterelnököt következmények nélkül.

Gyurcsány szerint a magyar kormány tagjai az európai politikában „nem képesek megfelelően viselkedni, szürcsölnek, és nem tartják be az alapvető szabályokat.” Hozzátette, hogy a büntetésükkel kapcsolatban végső soron a strasbourgi bírósághoz fognak fordulni.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés