Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Le Figaro is kimondta: rövidesen óriási változást hozhat Orbán Viktor egész Európában

Hirdetés

A francia lap felidézte Orbán Viktor migrációval kapcsolatos nézeteit.

A Le Figaro magyarországi tudósítója arról számolt be, hogy Orbán Viktor és pártja meg van győződve arról, hogy bevándorláspolitikájuk összhangban van az európai közvéleménnyel, azonban az elit akadályozza annak megvalósítását,- írja a Mandiner.

A cikk idézte Orbán Viktor múlt heti rádióinterjúját, ahol kifejtette: „Még egy kis idő kell, és Európa is a migrációellenes politikai irányba fog elmozdulni”. Példaként említette a német kancellárt, Geert Wilders hollandiai győzelmét, valamint Franciaország új belügyminiszterét. Marsai Viktor, a Migrációkutató Intézet igazgatója szerint nem érdemes Európa „orbanizálódásáról” beszélni, de megjegyezte, hogy míg 2015-ben Magyarország elszigetelt volt a migrációs kérdésben, mára álláspontja egyre inkább a fősodorba tartozik.

Hirdetés

A cikk foglalkozott a magyar kormány és az Európai Bizottság közötti vitákkal, például azzal, hogy Magyarország buszokkal fenyegeti Brüsszelt, ha nem mentesül a tavasszal elfogadott migrációs és menekültügyi paktum alól. Emellett megemlítette az Európai Unió által kiszabott 200 millió eurós bírságot, amelyet „döbbenetes” összegnek nevezett.

A beszámoló szerint patthelyzet alakult ki, mivel a magyar kormány nem hajlandó kifizetni a bírságot. A lap felidézte Menczer Tamás korábbi kijelentését is, miszerint „amíg az Orbán-kormány vezeti az országot, Magyarország nem válik bevándorlóországgá, és soha nem lesz migránstábor az országban”.

Hirdetés
Hirdetés