Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Magyar Péter: Mi vagyunk a pesti srácok örökösei!

Hirdetés

„Nagy örömmel tölt el, hogy mi lehetünk a pesti srácok örökösei, és a jövőben mi őrizhetjük ezt a lángot” – mondta Magyar Péter, aki újraélesztette azt a hagyományt, amelyet Göncz Árpád néhai köztársasági elnök indított, és meggyújtotta a Nagy Imre emlékére emelt Forradalom lángja emlékmű gázégőjét.

Magyar Péter a második kerületbe áthelyezett emlékműnél, fáklyával a kezében így fogalmazott: „Szimbolikus, hogy éppen az a kormány hagyta magára a Forradalom lángját, amely nemzetinek nevezi magát.” A Forradalom lángja emlékmű 1996-ban közadakozásból készült Göncz Árpád javaslatára, egy négy méter magas fekete gránit obeliszk tetején égett a gázláng minden év október 22-étől november 4-éig. A hagyomány 2013-ban szakadt meg, amikor a Kossuth tér átépítése miatt az emlékművet elbontották, és nem is került vissza – írtuk korábban.

„Újjá akarjuk éleszteni ezt a hagyományt. (…) Gondoskodunk arról, hogy minden év október 22-én, 19 óra 56 perckor ez a láng újra fellobbanjon, és egészen november 4-ig égjen” – ígérte Magyar Péter.

Hirdetés

Mint ismeretes, az 1956-os szabadságharcosok, valamint a Magyar Politikai Foglyok Szövetsége, az 1956-os Magyarok Világszövetsége és az 1956-os Pesti Srác Alapítvány petícióban fejezték ki nemtetszésüket Magyar Péter és a TISZA Párt kisajátítási törekvéseivel kapcsolatban:

„A magyar nemzeti színeket meggyalázó Rákosi-címert a társadalom annak idején egyhangúan és egységesen vágta ki, mint a nemzeti önérzet elleni támadást. Határozottan tiltakozunk nemzeti szimbólumaink pártpolitikai célokra történő felhasználása ellen. Nem kérünk az újabb nemzetellenes manipulációkból!”

Pesti Srácok nyomán

Hirdetés
Hirdetés