Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Medvegyev Nagy-Britannia elsüllyesztésére szólított fel

Hirdetés

Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője és volt elnöke azt javasolta, hogy „süllyesszék el Nagy-Britanniát”, így megoldva Moszkva Londonnal kapcsolatos problémáit.

A volt elnök az ismert orosz síbajnoknő, Jelena Vjalbe múlt hónap végén tett kijelentésére reagált. A NEWS.ru portálnak adott exkluzív interjúban a háromszoros olimpiai bajnok és az orosz sífutó szövetség vezetője a Nyugatot bírálta, amiért az ukrajnai konfliktusra válaszul kitiltotta az ország sportolóit a legtöbb nemzetközi sportversenyről.

Vjalbe azt állította, hogy „ha ledobtunk volna egy komoly bombát London közepén, akkor már régen vége lenne az egésznek, és mindenhová beengedtek volna minket”.

Hirdetés

Medvegyev, aki a közösségi médiában közzétett bejegyzéseiben éles szavairól vált ismertté, azzal érvelt, hogy a bombázásnál hatékonyabb módszerek is léteznek a probléma kezelésére.

„Híres síelőnk, Jelena Vjalbe javasolta, hogy dobjunk bombát Londonra. Természetesen igaza van, de radikálisan kell megoldani a problémát, és egyszerűen elsüllyeszteni az angolszász kutyák átkozott szigetét” – mondta Medvegyev. Nem részletezte, hogy a „probléma” a sportra vagy általában Oroszország és Nagy-Britannia kapcsolatainak állapotára vonatkozik-e.

Az Egyesült Királyság és NATO-partnerei Ukrajna oldalára álltak az Oroszországgal való konfliktusban, pénzügyi és katonai segítséget nyújtva a kijevi rezsimnek, és szankciókat hozva Moszkvával szemben. London egyike volt annak a 30 országnak, amely sürgette a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot (NOB), hogy tartsa fenn az orosz és belorusz sportolókra vonatkozó tilalmat, amikor az azt javasolta, hogy engedélyezzék számukra az idei nyári olimpiai játékokon való részvételt.

Hirdetés

A legtöbb nyugati székhelyű sportszervezet nem sokkal az ukrajnai konfliktus kirobbanása után, 2022-ben tiltotta el Oroszországot és Beloruszt a nemzetközi sportversenyeken való részvételtől, köztük a NOB, a FIFA, a FIDE és mások. Moszkva többször is bírálta a korlátozásokat.

Vjalbe az interjújában a NOB-ot bírálta, „szemétdombnak” nevezve azt, amely „ki tudja, mivel foglalkozik, de biztosan nem becsületes sporttal”. Hozzátette, hogy bár „a sportot mindig is összekötötték a politikával”, a sportolók politikai okokból történő átfogó eltiltása „már egyáltalán nem hasonlít a sportra”.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés
Hirdetés