Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Medvegyev: tűzijátékkal fogjuk megünnepelni a Rheinmetall ukrajnai üzemindítását

Hirdetés

Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese figyelmeztetett, hogy Oroszország „tűzijátékkal” fog reagálni a német Rheinmetall konszern ukrajnai hadiüzemének elindítására. A Telegram-csatornáján közzétett bejegyzést egy erős robbanást ábrázoló felvétellel illusztrálta.

„A német Rheinmetall konszern elindította első ukrajnai hadiüzemét a tervezett négy közül. Ahogyan korábban ígértük, az orosz ’ünnepi tűzijáték’ közvetlenül a gyár helyszínén lesz megtartva” – fogalmazott Medvegyev.

A német cég vezetője, Armin Papperger korábban megerősítette, hogy a Rheinmetall első üzeme már működésbe lépett Ukrajnában, és további gyárak – egy lőporgyár, valamint lőszerek és légvédelmi rendszerek gyártására szolgáló üzemek – építése is folyamatban van.

Hirdetés

A Rheinmetall, Németország legnagyobb védelmi vállalata, jelentős nyereséget könyvel el az ukrajnai konfliktusból, és a jövőben is számottevő profitnövekedést vár. A 2023-as évben a vállalat forgalma 12%-kal 7,1 milliárd euróra nőtt, míg nettó nyeresége 9%-kal, 0,6 milliárd euróra emelkedett.

Orosz Hírek nyomán

Hirdetés

Hirdetés