Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Megbecsülhettük volna Pétert, mert Péter még nála is rosszabb

Hirdetés

Hollywood sosem volt a keresztény-konzervatív értékrend fellegvára, inkább egy precíziós hatalomgyár benyomását keltette. Ennek ellenére időnként a szerzők inkább saját szórakozásukat helyezték előtérbe a politikai üzenetek helyett, ami olyan tartalmatlan, de ártatlanul bohókás filmeket eredményezett, amelyeket bár mindenki megértett, mégsem tekintettek fenyegetőnek. Olyanok voltak, mint egy Rottweiler kölyök, ami elvileg veszélyes, mégis bárki bátran húzgálhatja a bajszát. Talán túl hízelgő lenne ez a párhuzam Márki-Zay Péterre, de a magyar közélet „egyszemélyes Dumb és Dumber” szereplőjeként ő mindenképp más kategóriát képviselt, mint Magyar Péter.

2020 óta a „Péterek” korát éljük az ellenzékben. Az első Péter, Márki-Zay, az ellenkirályok módszeréhez nyúlva fenntartás nélkül zálogba adta a „koronaékszereket”, és ezzel történelmi vereséget szenvedett, nagy felháborodást kiváltva. Hiába jöttek a mentegetőzések, a lényeget nem lehet eltagadni: az első messiás csúfos kudarcot vallott.

A második Péter, Jakab, még a parizer felvágásáig sem jutott, és külföldi támogatókat sem szerzett, helyette a Jobbikot Gyurcsány karjaiba vezette. Az eredmény: két bukott Péter, egyik sem nevezhető bölcsnek.

Hirdetés

Így érkezett a Péter 3.0, az új teleshop csodaszer. Egy „3 az 1-ben” ajánlat: nárcisztikus, mint Márki-Zay, agresszív, mint Jakab, és józan életű, mint Ferenc testvér. A CIA most akciósan kínálja ezt a csomagot, de ahogy a teleshop termékek sosem működnek úgy a valóságban, mint a reklámban, Magyar Péter sem hozza a várt eredményeket.

Magyar Péter valójában nem több, mint a korábbi Péterek összessége. Ha nem vált be az amerikai nagybácsi, és az atlétás gasztro-Lenin sem, akkor itt van a „gyúrós multis középvezető”, aki bónuszokkal és céges juttatásokkal próbálja megnyerni a választókat.

Az igazi probléma viszont az, hogy külföldi beavatkozási kísérletek nem találnak rá a magyar néplélekre. Hollywoodi trükkökkel és demokráciaexporttal nem lehet megvenni a magyar közönséget. Még ha III. Péter tanult is volna elődei hibáiból, az első akadálynál már elbukott. Most pedig várhatjuk, milyen új Péter következik, és hogy milyen újabb borzalmak várnak ránk.

Hirdetés

Pesti Srácok nyomán

Hirdetés