Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Migránskvótát vezetne be Németország – de nem úgy..

Hirdetés

Az SPD célja a bevándorló közösségek támogatása.

Egy olyan törvény bevezetésén dolgoznak a német szociáldemokraták, amely bizonyos számú migrációs hátterű tisztségviselő alkalmazására kötelezné a közhivatalokat – írja a Világgazdaság.

dén, várhatóan még karácsony előtt bemutatandó törvénytervezet célja „a bevándorló közösségek társadalmi részvételének erősítése”.

Hirdetés

A Bild által megkérdezett SPD-szóvivő nem tudta megmondani, hogy hány százaléknyi migrációs hátterű dolgozó alkalmazását írná elő a jogszabály, de azt kifejtette, hogy a tervezetet a kormánykoalícióban résztvevő pártok közösen fogadták el.

A szóvivő kiemelte, hogy az SPD célja a bevándorló közösségek támogatása, a migránskvóta bevezetése is ezt szolgálja.

A német kormánypártok egy részvételi tanács nevű testület létrehozását is tervezik, ám egyelőre erről sem tudni még további konkrétumokat, például hogy kik alkotnák, vagy mi lenne a feladata.

Hirdetés

A Bild cikkében felidézi, hogy korábban, még idén júniusban beszámolták egy hasonló jogszabálytervről, amit a szociáldemokrata Nancy Faeser vezette belügyminisztérium alkotott meg, a mostani tervezet azonban még annál és szigorúbb a kvóták bevezetésével, és azzal, hogy azok alkalmazását a bírói testületre is kiterjesztené.

Forrás: Mandiner

Hirdetés
Hirdetés