Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Moszkva: Izrael az ENSZ-zászlót célpontnak használja Gázában

Hirdetés

Vaszilij Nebenzja, Oroszország állandó ENSZ-képviselője szerint az ENSZ-zászló a Gázai övezetben nemcsak hogy nem garantálja a civilek védelmét, de az Izraeli Védelmi Erők (IDF) célpontjává is válhat,- írja az Orosz Hírek.

„Az övezet különböző területein iskolákat, kórházakat és menekülttáborokat támadnak. Az amerikai sajtó idézi a gázai kórházakban dolgozó önkéntes orvosokat, akik naponta szembesülnek olyan esetekkel, amikor 2 és 12 év közötti gyermekek fején találnak lőtt sérüléseket” – mondta Nebenzja az ENSZ Biztonsági Tanácsának közel-keleti helyzettel foglalkozó ülésén.

Hirdetés

„Úgy tűnik, hogy az ENSZ-zászló nemcsak a civilek, humanitárius dolgozók és szociális infrastruktúrák védelmét nem tudja biztosítani, de gyakran az IDF célpontjává válik” – folytatta.

Nebenzja hangsúlyozta, hogy „minden humanitárius szervezet szerint Gázában már nincs egyetlen biztonságos hely sem, és ez nem túlzás, hanem a keserű valóság.”

Rámutatott arra is, hogy a megölt, megsebesült és megcsonkított civilek száma, köztük nők és gyermekek, drámaian megnőtt. „Az elmúlt 24 órában 55 palesztin vesztette életét, és több mint 329-en sérültek meg. Az éhezés mértéke is elborzasztó” – mondta.

Hirdetés

A feszültségek 2023. október 7-én éleződtek ki ismét, amikor a Hamász fegyveresei váratlan támadást indítottak izraeli területek ellen Gázából, több izraeli határ menti település lakóját megölték, és több mint 250 túszt ejtettek, köztük nőket, gyermekeket és időseket. A Hamász a támadást válasznak tekintette az izraeli hatóságok jeruzsálemi Al-Aksza mecset elleni fellépésére. Izrael erre teljes blokádot hirdetett a Gázai övezet ellen, ahol a válság előtt 2,3 millió palesztin élt, és légicsapásokat mért Gázára, valamint Libanon és Szíria bizonyos részeire, mielőtt szárazföldi hadműveletet indított a palesztin enklávéban és Libanonban is.

Hirdetés