Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Október 23-ára szerveződő fegyveres akcióra figyelmeztetett az amerikai hírszerzés, pesti sörözőnél csaptak le a „fiatalokra”

Hirdetés

Egy október 23-ára szerveződő fegyveres akcióra figyelmeztette a magyar hatóságokat az amerikai hírszerzés nagyjából két hete – tudta meg diplomáciai forrásokból a Telex.

A Telex információi szerint az amerikai titkosszolgálat olyan operatív eszközökkel megszerzett információkkal látta el a magyar szerveket, amelyek arra utaltak, hogy bizonyos személyek fegyveres akcióra készülhetnek az 1956-os szabadságharc évfordulóján.

Bár hivatalosan még nem erősítették meg, de a Telex értesülése szerint

Hirdetés

a hétvégén a Terrorelhárítási Központ fél tucat fiatalt őrizetbe vett egy budapesti, XVI. kerületi sörözőben. Úgy tudjuk, a rajtaütés során fiúkat és lányokat is előállítottak.

Diplomáciai forrásból úgy tudják, a rajtaütés összefüggésben van az amerikai titkosszolgálat korábbi jelzéseivel. Azokat a személyeket állíthatták elő a rendőrök, akikhez a magyar hatóságok az amerikai hírszerzés előzetesen átadott információk alapján juthattak el.

A fiataloknál ugyanakkor tudomásuk szerint éles fegyvert nem, csak airsoft fegyvereket és legalább egy hatástalanított fegyvert találtak.

Hirdetés

Arról nincs információ, hogy mely magyar hatóságok érintettek az ügyben – írják.

Sikerült viszont beszélniük a Legenda söröző tulajdonosával, ez volt az a hely, ahol a rajtaütés történt. Elmondta, hogy a fiatalok éppen a sörözőbe tartottak, amikor közvetlenül a hely előtt elfogták őket. A sörözőből ugyan látták az akciót, de nem tudták, hogy mi áll a rajtaütés mögött, erről nem is kaptak tájékoztatást.

Hirdetés
Hirdetés