Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Öngyilkosság az ukrán sorozóirodában

Hirdetés

Öngyilkosságot követett el egy férfi egy katonai sorozási irodában Ukrajnában, miután erőszakkal mozgósították – jelentette a poltavai területi katonai sorozási iroda, amelyre a ria.ru hivatkozott.

„Október 21-én egy férfi holttestét találták meg az egyik technikai helyiségben a katonai szolgálatra kötelezettek előzetes gyűjtési pontján. A vizsgálatok egyértelmű öngyilkosságra utaló jeleket mutattak, erőszakra utaló nyomokat nem találtak” – áll a katonai bizottság Facebookon közzétett közleményében.

Az iroda pontosította, hogy a férfit a rendőrség kényszerítette a gyűjtőpontra, mivel katonaszökevényként körözték. A jelentések szerint visszautasította a katonai orvosi vizsgálatot.

Hirdetés

Később az ukrán Public tévécsatorna, a poltavai rendőrségre hivatkozva, arról számolt be, hogy az esetet „előre megfontolt emberölés” gyanújával vizsgálják.

Az interneten egyre több videó terjed az erőszakos mozgósításokról, amelyeken látható, hogy az ukrán katonai bizottságok tagjai erőszakot alkalmaznak mozgósításra alkalmas férfiakkal szemben, és ismeretlen helyre viszik őket kisbuszokban.

Hirdetés

Hirdetés