Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Orbán Viktor megszólalt Zelenszkij győzelmi tervéről: „Több, mint rémisztő”

Hirdetés

Orbán Viktor szerint az Európai Unió hibás stratégiával lépett be ebbe a háborúba, amely rosszul megszerzett, rosszul végrehajtott és hibás kalkulációkon alapult. Szerinte ezért elsősorban az Európai Bizottság elnöke a felelős, – írja a Mandiner.

A miniszterelnök a Facebookon arról írt, hogy a mai EU-csúcson három jelentős vita várható. Úgy véli, hogy Zelenszkij elnök „győzelmi terve”, amelyet az ukrán parlamentben vázolt fel, „rémisztő”. Orbán szerint a jelenlegi stratégia kudarcot vallott, és változtatni kell rajta. A megoldást nem a további háborúskodásban és fegyverkezésben látja, hanem egy békés megoldásban, tűzszünetben és tárgyalásokban. Azt is hangsúlyozta, hogy sürgetni fogja a német kancellárt és a francia elnököt, hogy az EU nevében tárgyaljanak az oroszokkal a helyzet megoldása érdekében.

Emellett Orbán szerint a migráció kérdése is kiemelt téma lesz, mivel Magyarországot büntetik azért, mert védi az uniós határokat. Hozzátette, hogy egyre több ország ismeri el a migrációs krízis súlyosságát, és szerinte változtatásokra van szükség.

Hirdetés

Végül Orbán arra is kitért, hogy a délutáni vitában olyan gazdasági intézkedéseket akarnak elfogadtatni, amelyek hátrányosan érintenék a magyar családokat, például adóemeléseket, a rezsicsökkentés megszüntetését, a nyugdíjrendszer átalakítását, valamint a 13. havi nyugdíj eltörlését. A miniszterelnök kijelentette, hogy ezeket az intézkedéseket vissza fogja utasítani, és meg fogja védeni a kormány családokat támogató gazdaságpolitikáját.

Hirdetés