Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Orbán Viktorral keménykedett Manfred Weber, a kommentelők szétszedték

Hirdetés

A múlt héten sor került az Európai Parlamentben a magyar soros elnökség programjának bemutatására, amelyet egy szokatlanul éles hangvételű vita követett. A vita során Ursula von der Leyen, a Bizottság elnöke valamint Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője nyíltan támadták a magyar miniszterelnököt, vádak garmadáját vágták a fejéhez, – írja a Mandiner.

A Néppártban a vita után is folytatták a nyílt kampányt, ugyanis megosztottak egy posztot a közösségi oldalukon, amelyben azt írták:

Itt az ideje, hogy Magyarországot közelebb hozzuk Európához, és lehetőséget adjunk neki, hogy kiheverje a rossz vezetés következményeit.

Hirdetés

Itt az ideje, hogy Orbán Viktor távozzon.”

Rengeteg kritikát kaptak Weberék

Hirdetés

A poszt alatt többen is megjegyezték, mennyire nem értenek egyet az Európai Néppárt álláspontjával.

„Azt hiszem, ez a magyar választókon múlik. Nem az Európai Néppárton” – szögezte le az egyik kommentelő, egy másik hozzászóló szerint

az EU a probléma, nem Orbán”.

Hirdetés

„Kik vagytok ti, hogy egy olyan szuverén nemzet vezetéséről döntsetek, mint Magyarország? Annál is inkább, mert Orbán Viktort demokratikusan választotta meg a saját népe” – jegyezte meg egy másik hozzászóló.

„1984-ben a Szovjetunió határozta meg, hogyan éljenek az emberek Magyarországon. Most megint ezt akarják elérni az Európai Unióban. Mi ezt nem fogjuk megengedni.

Orbán maradni fog, ő egy jó vezető. Mi magyarok fogunk dönteni”

Hirdetés

– tette hozzá egy magyar kommentelő.

Szintén egy magyar hozzászóló arról írt, hogy „szerencsére Magyarország igazi demokrácia, ahol nem az Európai Néppárt dönti el, hogy ki kormányozzon, hanem a magyar állampolgárok”.

Orbán Viktor Webernek válaszolt Strasbourgban (8:15-től)

Hirdetés

Mandiner nyomán

Hirdetés