Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Óriási mennyiségű uniós forrás jöhet hazánkba

Hirdetés

Révész Máriusz előadásában elmondta, hogy a kormány a múlt héten jóváhagyta a víziturisztikai stratégiát, amelynek részleteit október végén egy színes tájékoztatóban teszik közzé, – írja az MTI.

Az aktív Magyarországért felelős államtitkár a szombaton, Szentgotthárdon megrendezett „Aktív Rába – Akadályból élményt” című konferencián hangsúlyozta, hogy ebben a ciklusban több mint 65 milliárd forintnyi uniós forrás állhat rendelkezésre aktív turisztikai fejlesztésekre, beleértve a víziturizmus fejlesztését is.

Révész Máriusz kiemelte, hogy az ilyen fejlesztésekhez szükséges források elérését segítheti a hálózatos együttműködés, mint amilyet az Aktív Rába Szövetség is létrehozott. Elmondása szerint a sikeres projekteknek vagy országos jelentőségűnek, vagy hálózatos jellegűnek kell lenniük, és a Rábával kapcsolatos víziturisztikai tervek mindkét feltételnek megfelelnek.

Hirdetés

Magyarország adottságait fantasztikusnak nevezte, mivel az országban mintegy háromezer kilométernyi hajózható folyó található, de hozzátette, hogy jelenleg ezeknek a lehetőségeknek csak kis részét használják ki. Rámutatott, hogy a víziturizmus marketingje nem egységes, a szabályozás sokszor elavult, a szolgáltatások pedig bővítésre szorulnak.

Javasolta többfunkciós megállópontok létrehozását a folyók mentén, amelyek a vízitúrázók mellett a kerékpáros és gyalogos turistákat is kiszolgálnák, valamint olyan járművek beszerzését, amelyek alkalmasak kerékpárok, kenuk és kajakok szállítására.

Kocsis Zsolt, az Aktív Rába Szövetség elnöke arról számolt be, hogy az elmúlt egy évben sikerült egyeztetniük a térségi fejlesztési tervekről, amelyek célja a Rába hajózhatóságának növelése. Eredményeik közé sorolta a szezonnyitó rendezvényüket, a folyótisztítási akciókat, valamint a csörötneki híd régi hídpilléreinek eltávolítását. Emellett örömmel számolt be arról, hogy elkezdődött a hajócsúszda és hallépcső tervezése a magyarlaki duzzasztóműnél, és remélik, hogy a kivitelezés hamarosan megkezdődhet.

Hirdetés

Mandiner nyomán

Hirdetés