Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Őrizetbe vették Magyar erőszakra buzdító aktivistáját

Hirdetés

Magyar Péter egyelőre hallgat arról, hogy lelepleződött az az erőszakos cselekményeket szervező akciócsoport amelyik több más törvénysértő akció mellett – fideszes politikusok arcképének elégetése, sajtótermékek megsemmisítése – mellett csákánnyal és fejszével akart rátámadni az MTVA székházára a szombat délutáni tüntetésen.

Ripost értesülése szerint a rendőrség a reggeli órákban őrizetbe vette a rohamosztag vezetőjét szigetszentmiklósi lakásán, ahol házkutatást is tartottak. Az információk nyomán lapunk megkereste a Budapesti Rendőrkapitányság sajtóosztályát ahonnan a következő válasz érkezett hozzájuk:

Elektronikus úton a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztályához küldött megkeresésére  válaszolva tájékoztatjuk, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság a médiában megjelent hírek alapján közérdekű üzem működésének megzavarására irányuló előkészület vétség gyanúja miatt hivatalból nyomozást rendelt el. Az eljárásban a BRFK rendőrei egy férfit elfogtak, előállítottak, lakásán kutatást hajtottak végre. Elszámoltatása folyamatban van.

Hirdetés

A rendőrség felhívta a figyelmet az üggyel kapcsolatban kiadott korábbi közleményére is. A Budapesti Rendőr-főkapitányság biztosítja a gyülekezési jog békés gyakorlását, de a határozottan intézkedni fog azokkal szemben, akik ütő-, szúró- vagy vágóeszközökkel mennének tüntetni.

Forrás: Ripost – PS

Hirdetés

Hirdetés