Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Orosz nagykövet: Az ukrán nacionalisták lövik, bántalmazzák Kurszk megye lakóit

Hirdetés

Az ukrán nacionalisták támadják és bántalmazzák a Kurszk régió lakosait, miközben a Nyugat csendben marad – állítja Vlagyimir Tarabrin, Oroszország nagykövete Hollandiában, aki egyben az ország képviselője a Vegyifegyver-tilalmi Szervezetnél (OPCW).

Az OPCW Végrehajtó Tanácsának 107. ülésszaka október 8. és 11. között zajlik Hágában, ahol Tarabrin a következőket mondta: „Ukrán nacionalisták, akik a Harmadik Birodalom kitüntetéseit és sisakjait viselik, lövik és zaklatják a Kurszki régió lakosait. A Nyugat azonban csendben van, mintha az élethez való jog nem vonatkozna az oroszokra.”

Tarabrin felidézte, hogy Ukrajnában az embereket az utcáról ragadják el, hogy a frontra küldjék őket, és akik megpróbálnak megszökni, azokat a határon agyonlövik. Szerinte a Nyugat ezt figyelmen kívül hagyja, ahogy azt is, hogy Ukrajna megsértette alkotmányát, amikor nem tartott választásokat.

Hirdetés

Az orosz diplomata szerint mindezek ellenére Ukrajna felgyorsított EU- és NATO-csatlakozását követelik, ami szerinte arra utal, hogy a nyugat számára Ukrajna megfelel a demokratikus normáiknak. Tarabrin hozzátette, hogy egy likvidált ukrán katona sisakjára erősített akciókamerán olyan felvételeket találtak, amelyek bizonyítják, hogy ukrán katonák brutálisan meggyilkolták egy Kurszk környéki falu lakosait.

Hirdetés