Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Putyin: a sportot meg kell tisztítani a politizálástól és a nemzeti megkülönböztetéstől

Hirdetés

A sportot meg kell tisztítani a politikai befolyástól és a nemzeti alapú diszkriminációtól – mondta Vlagyimir Putyin az „Oroszország – sporthatalom” nemzetközi fórum plenáris ülésén Ufában, amiről az Orosz Hírek számolt be.

„A világsport jövője komoly, tartalmas vitát igényel. Közösen kell választ találnunk arra, hogyan kezeljük korunk kihívásait, hogyan akadályozzuk meg a nemzetközi sportközösség megosztottságát, és miként szabadíthatjuk meg a sportot a túlzott politizálástól, a kettős mércétől és a tisztességtelen szabályoktól, különösen a sportolók állampolgársága vagy nemzetisége alapján történő megkülönböztetéstől” – mondta.

Putyin hangsúlyozta, hogy Oroszország a kölcsönös tisztelet elvét követi a sportban, ahogy más nemzetközi együttműködési területeken is.

Hirdetés

Kiemelte, hogy Oroszországnak nagy tapasztalata van nagyszabású sportesemények, például a 2014-es szocsi téli olimpia és a 2018-as FIFA-világbajnokság megrendezésében.

„A sport valódi eszméire és elveire építünk, amelyek közé tartozik a szolidaritás, az igazságosság, az emberi szellem ereje és intelligenciája, valamint az ellenfél tisztelete. Mindig tisztelettel bánunk az erős ellenfelekkel” – tette hozzá.

Az „Oroszország – sporthatalom” fórum Ufában október 19-ig tart, és 2009 óta a testkultúra és sport fejlődésének kulcsfontosságú kérdéseit tárgyaló legnagyobb platformmá vált.

Hirdetés

Hirdetés