Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Riadót fújt a német lap Orbán miatt

Hirdetés

Orbán Viktor sikeresen megakadályozta a vonatkozó határozat elfogadását a kétnapos brüsszeli EU-csúcson, így az Egyesült Államok nem vehet részt az Ukrajnának szánt hitelcsomagban. Ez pedig Donald Trump republikánus jelölt javára válhat – jegyzi meg a Süddeutsche Zeitung.

A német lap azonban nem állt meg itt. A kapcsolódó cikkükben kritikát fogalmaznak meg amiatt is, hogy Orbán Viktor az EU soros elnökeként a nyár folyamán találkozott Vlagyimir Putyinnal, az orosz elnökkel, de nem említik, hogy a magyar miniszterelnök az Ukrajnába is ellátogatott, ahol tárgyalt Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel.

A cikk szerint, ha az Egyesült Államok nem tudja tovább támogatni Ukrajnát, az súlyos pénzügyi gondokat okozhat a megtámadott ország számára. A lap felveti, hogy ez Donald Trumpnak is kedvezhet, aki a Süddeutsche Zeitung szerint akkor lehetne hatékony közvetítő a háborús felek között, ha Ukrajna kapitulációra kényszerülne.

Hirdetés

Trump korábban többször is kijelentette, hogy mielőbb véget szeretne vetni az orosz–ukrán konfliktusnak, sőt azt is hangoztatta, hogy ha 2020-ban is őt választották volna meg az Egyesült Államok elnökének, a háború ki sem tört volna – állítja a lap.

Mandiner nyomán

Hirdetés

Hirdetés