Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Robert Fico: „Az ukrajnai háború hamarosan véget ér”

Hirdetés

„Az ukrajnai háború hamarosan véget ér” – jelentette ki Robert Fico az EU-csúcs előtt, jelezve, hogy az Európai Tanács ülésén meg fogja osztani ennek lehetséges időpontját is.

Fico ezt azután mondta, hogy újra felmerült Ukrajna NATO-tagságának kérdése.

Hozzátette, „ez a meghívás nem lesz ingyenes” – írta az Ukrajinszka Pravda. A szlovák miniszterelnök igazságos békét kívánt Ukrajnának, de megkérdőjelezte, hogy ez jelen körülmények között elérhető-e.

Hirdetés

A lap szerint Fico ismételten megerősítette kormánya elkötelezettségét Ukrajna területi integritása mellett, valamint támogatja a konfliktus megoldására irányuló béketervet. Fico azt is megemlítette, hogy a közelgő kínai látogatása során a béketárgyalások is napirenden lesznek. Ezen kívül hangsúlyozta, hogy kiegyensúlyozott kapcsolatokat kíván fenntartani Oroszországgal.

Véleménye szerint el kell ismerni, hogy Oroszország nem fog kivonulni a Krímről, valamint a donyecki és luhanszki területekről, és egyre több területet foglal el, ezért a konfliktusnak nincs katonai megoldása.

Fico végül hozzátette, hogy Szlovákia továbbra is kész humanitárius segítséget nyújtani Ukrajnának, de elvárják, hogy az ország együttműködjön Szlovákiával az olaj- és gázimport terén – idézte az Ukrajinszka Pravdát a Mandiner.

Hirdetés
Hirdetés