Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Schiffer András: A nukleáris eszkaláció elkerülése érdekében Trumpra kell szavazni

Hirdetés

Schiffer András szerint Orbán Viktor merész lépést tett azzal, hogy nyíltan Donald Trump mellé állt, mivel úgy véli, Washingtonban a magyar politika megítélése már nemigen romolhat tovább. Schiffer a Magyar Jelen Nyílt sisak podcastjában arról beszélt, hogy az amerikai választás a nemzetállami és birodalmi Amerika közötti küzdelemként is értelmezhető. Két nagy tőkefrakció csap össze az Egyesült Államokban: a globális nagytőke és a nemzeti burzsoázia.

Schiffer elmondta, hogy elméletileg neki Trump ellen kellene drukkolnia, és élesen bírálta az exelnök első ciklusának környezetvédelmi politikáját. Úgy látja, Trump egyértelműen az amerikai lobbik érdekeit szolgálja, és várhatóan több, környezetet károsító projektet támogat majd.

„Nukleáris eszkalációnál pusztítóbb beruházás azonban kevés akad, ezért bárkinek joga van Trump győzelmét kívánni” – tette hozzá.

Hirdetés

A riporter kérdésére válaszolva megjegyezte: bár Trump sem garancia a „normalitásra”, de 1945 óta egyedül Jimmy Carter nem indított háborút, és csak Trump döntött úgy, hogy nem kényszeríti az amerikai demokrácia modelljét más országokra.

Schiffer utalt arra is, hogy Joe Biden és Kamala Harris a „mélyállam” emberei, amit az is mutat, hogy honnan és milyen politikai háttérrel érkeztek a színtérre négy évvel ezelőtt.

Mandiner nyomán

Hirdetés
Hirdetés