Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Szirszkij megtámadná Oroszországot

Hirdetés

Szirszkij elmondása szerint a tárgyalások során felvetődött a lehetőség, hogy az ukrán erők csapást mérjenek Oroszország területén található katonai létesítményekre, mind operatív, mind stratégiai mélységben. Az ukrán hatóságok engedélyt kértek arra, hogy mélyen Oroszország belső területein is támadhassanak különleges műveletek keretében használt légi bázisokat. Ugyanakkor Nagy-Britannia még nem hozott döntést ebben az ügyben – írja a News.ru.

Olekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka, a Strana.ua beszámolója szerint bejelentette, hogy a brit kormány javaslatokat dolgoz ki annak érdekében, hogy az ukrán erők mélyen Oroszország területén is támadásokat hajthassanak végre a „győzelmi terv” részeként. Szirszkij minderről Anthony Radakinnal, az angol védelmi vezérkar vezetőjével folytatott megbeszélést.

Korábban Friedrich Merz, a német kancellárjelölt jelezte, hogy kész Németország nagy hatótávolságú Taurus rakétákat biztosítani Ukrajnának. Emellett figyelmeztette Oroszországot, hogy Ukrajna esetleg feloldhatja a mélyebb orosz területekre irányuló csapások hatótávolsági korlátozásait.

Hirdetés

Andrij Jermak, az ukrán elnöki hivatal vezetője korábban elismerte, hogy komoly hiányosságok vannak az ország légvédelmében. Elmondása szerint Kijev folyamatosan nyugati partnereihez fordul segítségért és utánpótlásért a légvédelem terén.

Magyar Hírlap nyomán

Hirdetés

Hirdetés