Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Trump: „Valami nagyon nincs rendben” Harris-szel

Hirdetés

A republikánus elnökjelölt szerint az amerikai alelnök a „legkönnyebb kérdésekre is” nehezen válaszol.

Donald Trump volt amerikai elnök felszólította Kamala Harris alelnököt, hogy végeztessen el magán egy kognitív tesztet, mert „lassúnak és letargikusnak” tartja. Harris a hétvégén felszólította Trumpot, hogy hozza nyilvánosságra orvosi leleteit, és megkérdőjelezte, hogy „alkalmas lenne arra, hogy az Egyesült Államok elnöke legyen”.

Az Igazság (Truth Social) közösségi platformján hétfőn közzétett bejegyzésében Trump kijelentette, hogy „nagyon fontos, hogy Kamala Harris megfeleljen egy kognitív állóképességi és mozgékonysági teszten”.

Hirdetés

„A tettei sokakat arra engednek következtetni, hogy valami nagyon nincs rendben vele” – folytatta.

„Még a 60 Minutes és a CBS is, hogy megvédjék a hazug Kamalát, törvénytelenül és gátlástalanul kicseréltek egy általa adott, teljesen idióta választ, egy másik válasszal, amelynek semmi köze nem volt a feltett kérdéshez”.

„Emellett lassú és letargikus még a legegyszerűbb kérdések megválaszolásában is” – folytatta Trump.

Hirdetés

„Csaknem négy éven mentünk keresztül így, nem kellene még egyszer átélnünk ugyanezt!” – mondta.

A múlt héten a CBS News egy olyan interjút sugárzott Harrisszel, amelyet erősen megvágtak, az alelnök hosszadalmas és akadozó válaszait – amelyeket a végleges adás előtt közzétett előzetesben mutattak be – kivágták, és teljesen más válaszokkal helyettesítették.

Trump kezdetben a CBS-re összpontosította dühét, kijelentve, hogy a csatornát be kellene zárni és el kellene adni „a legmagasabb ajánlattevőnek”. Trump legújabb támadása Harris ellen azonban azután jött, hogy a demokrata jelölt megkérdőjelezte Donald Trump fizikai és mentális alkalmasságát.

Hirdetés

Miután Harris közzétette orvosának nyilatkozatát, amelyben “kiválónak” minősítette egészségi állapotát, felszólította Trumpot, hogy kövesse ezt a példát, azt állítva, hogy amennyiben nem hajlandó ezt megtenni, az azt mutatja, hogy “nem akarja, hogy az amerikai nép lássa, mit csinál, és hogy alkalmas-e arra, hogy az Egyesült Államok elnöke legyen”.

Trump 78 évével 19 évvel idősebb Harrisnél, és jelenleg ő a legidősebb elnökjelölt az Egyesült Államok történetében. Trump tavaly novemberben nyilvánosságra hozott egy levelet az orvosától, amelyben az áll, hogy „általános egészségi állapota kiváló”, és hogy „kognitív vizsgálatainak eredményei is kiválóak”.

Dr. Bruce Aronwald, aki 2021 óta Trump személyes orvosa, azt mondta, hogy a rákszűrő tesztjei mind negatívak, a szív- és érrendszeri vizsgálatok eredményei normálisak, és a napi testmozgás valamint a „megváltoztatott étrend” révén a testsúlyát is csökkenteni tudta.

Hirdetés

Trump többször támadta Joe Biden elnököt szellemi és fizikai erőnléte miatt egészen júliusig, amikor Biden felfüggesztette újraválasztási kampányát, miután zavarodottnak tűnt a volt elnökkel folytatott vitában. Mivel Harris váltotta Bident a demokrata listán, Trump átdolgozta az ellenfelét érintő támadásainak repertoárját, hogy az már Kamalar Harris-hez illeszkedjen.

„Joe Biden mentálisan sérült lett. Kamala viszont így született”

– mondta Trump az egyik múlt havi kampánygyűlésen.

Hirdetés

„Ő így született. És ha belegondolunk, csak egy mentálisan sérült ember engedhette meg, hogy ez történjen az országunkkal”

– utalva Harris felelősségére a határvédelem kudarcára és az illegális migrációra.

NIF

Hirdetés