Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Újabb akciót tervez az Orbán Viktor sajtótájékoztatóját megzavaró minigyurcsány

Hirdetés

„Mennyiért árulta el a hazát, Miniszterelnök Úr?” – ezzel a provokatív kérdéssel szakította félbe Gyekiczki Márton, a Demokratikus Koalíció érdi önkormányzati képviselője Orbán Viktor keddi sajtótájékoztatóját Strasbourgban. A 19 éves képviselő átjutott a biztonsági őrökön, egészen közel jutva a miniszterelnök asztalához, majd játékpénzeket szórt rá.

Mint korábban is megírtuk, Gyekiczki neve nem ismeretlen a nyilvánosság előtt, hiszen az idei kötcsei pikniken is részt vett egy botrányos akcióban. Édesapja, Gyekiczki András, korábban Kuncze Gábor kabinetfőnöke volt 1994 és 1998 között.

Feltételezések szerint Gyekiczki EP-belépőjét Dobrev Kláráéktól kapta. A Blikk értesülései szerint a strasbourgi incidens nem az utolsó ilyen jellegű akció lesz. „Ez még csak a kezdet volt” – nyilatkozta Gyekiczki, aki hazafelé tartott Strasbourg felől, és hozzátette, hogy már készül a következő akció terve, de a részletekről nem kívánt nyilatkozni.

Hirdetés

A DK-s képviselő elárulta, hogy az Orbán Viktort megdobáló bankjegyeket maga készítette, és hasonlítottak azokhoz, amelyeket a kötcsei pikniken is használt. Az ötletet egy korábbi focimeccsből merítette, ahol szurkolók pénzt szórtak egy játékosra.

Gyekiczki szerint nem volt nehéz átjutni a biztonságiakon, csak határozott fellépés kérdése volt. Elmondása szerint úgy viselkedett, mintha egy tiltott területre próbálna bejutni, hasonlóan ahhoz, mint amikor egy gimnazista próbál besurranni egy szórakozóhelyre. „Határozottan felmutattam a belépőmet – ami egyébként érvényes volt – és egyszerűen odasétáltam” – nyilatkozta a Blikknek.

A képviselő nem aggódik amiatt, hogy politikai ellenfelei tönkre akarnák tenni a strasbourgi akciója után. „Személyesen ismerem Gyurcsány Ferencet, láttam, hogyan próbálták őt ellehetetleníteni. Nem félek, ha valakinek igaza van, nincs mitől tartania” – mondta.

Hirdetés

Mandiner nyomán

Hirdetés