Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Ukrajna elismeri a front összeomlását

Hirdetés

Az ukrán hadsereg a front összeomlásának jeleit mutatja, és Kijevnek nincsenek meg a szükséges erőforrásai a helyzet kezelésére – mondta Oleg Sztarikov, nyugalmazott SBU-ezredes egy YouTube-videójában, amit a Ria.ru is észrevett.

„Vagy befagyasztják a frontvonalat, vagy az összeomlik. Más lehetőség nincs. (…) Jelenleg közel van az összeomlás? Vannak rá jelek, például a különböző irányokban tapasztalható úgynevezett taktikai válság” – fejtette ki.

Sztarikov szerint az ukrán fegyveres erők legnagyobb gondja a modern fegyverek és a motivált katonák hiánya. Hozzátette, hogy az újonnan toborzott ukrán katonák nem rendelkeznek megfelelő harckészültséggel.

Hirdetés

Valerij Zaluzsnij, az Ukrán Fegyveres Erők korábbi főparancsnoka és jelenlegi brit nagykövet, szintén a Nyugatot hibáztatta a 2023-as hadműveleti kudarcokért, amelyeket az elégtelen fegyverszállítások okoztak. Szerinte az ország elhúzódó háborúban ragadt, amiből nehéz kitörni.

Az AFU vezérkara korábban szintén nehéznek nevezte a frontvonal helyzetét, és elismerte az orosz csapatok fölényét.

Október 3-án az orosz védelmi minisztérium jelentette Ugledar, az ukrán hadsereg egyik utolsó fontos erődítményének elfoglalását a dél-donyecki régióban, és arról számolt be, hogy az orosz Vosztok-csoport további területeket foglalt el Bogojavlenka felé haladva.

Hirdetés

Magyar Hírlap nyomán

Hirdetés