Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Ukrajna: Odesszában megölték az erőszakos mozgósításban részt vevő szervezet vezetőjét

Hirdetés

Odesszában meggyilkolták annak a szervezetnek a vezetőjét, amely közvetlen szerepet játszott az állampolgárok erőszakos mozgósításában – jelentette a Strana.ua ukrán napilap a Telegram-csatornáján, amit a bedezsolt.hu szemlézett.

A jelentés szerint „Odesszában egy út szélén parkoló, balesetet szenvedett Tesla mellett találták meg Gennagyij Bejbutyan, egy üzletember holttestét. Bejbutyan vezette a rendőrség ‘önkéntes segítőinek’ egy csoportját, amely többek között a katonai komisszariátus (TCC) munkáját támogatta az utcai kényszerített mozgósítások során.”

A Strana.ua értesülései szerint az önkéntes alakulat közvetítőként működött a katonai bizottságok dolgozóinak fizetett kenőpénzek átadásában is. A jelentés szerint Bejbutyant lőfegyverrel ölték meg, és a rendőrség nyomozást indított az ügyben.

Hirdetés

Az ukrán médiában többször beszámoltak arról, hogy katonai járműveket gyújtanak fel, mivel azokat a katonai bizottságok járműveivel tévesztik össze. Széles körben elterjedtek azok a videók, amelyekben az ukrán fegyveres erők erőszakos mozgósításokat hajtanak végre, ahol katonai bizottságok tagjai gyakran erőszakot alkalmazva visznek el embereket kisbuszokkal.

Ukrajnában 2022. február 24. óta hadiállapot van érvényben, másnap Volodimir Zelenszkij aláírta az általános mozgósításról szóló rendeletet, amely megtiltja a 18 és 60 év közötti férfiaknak, hogy elhagyják az országot.

Bede Zsolt – Vadhajtasok.hu nyomán
Bedezsolt.hu – X/TwitterTelegram

Hirdetés

Hirdetés