Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Valami készül: Moszkva Izrael elhagyására szólította fel állampolgárait

Hirdetés

Anatolij Viktorov, Oroszország izraeli nagykövete felszólította az orosz állampolgárokat, hogy hagyják el a zsidó államot a régióban tapasztalható fokozódó feszültségek miatt. A felhívás azután hangzott el, hogy Irán közel 200 rakétát lőtt ki Izraelre válaszul a Libanonban végrehajtott izraeli légicsapásokra.

A TASZSZ hírügynökségnek csütörtökön nyilatkozva Viktorov aggodalmát fejezte ki a közel-keleti „fokozott eszkaláció” miatt.

„Azt tanácsoljuk azoknak, akik jelenleg Izraelben tartózkodnak, hogy gondolják meg a távozást, amíg még vannak rendszeres járatok az országból, beleértve az El Al izraeli nemzeti légitársaságot is” – mondta a diplomata a hírügynökségnek.

Hirdetés

Viktorov felszólította az orosz állampolgárokat, hogy mérlegeljék „az életüket és egészségüket fenyegető kockázatokat”, mielőtt döntést hoznak az izraeli utazással kapcsolatban.

„A helyzet Izraelben és a szomszédos országokban rendkívül feszült” – hangsúlyozta.

A hét elején több orosz légitársaság törölte az Izrael, Irán és Irak feletti járatokat az orosz polgári légiközlekedési ügynökség ajánlásainak megfelelően. Irán rakétatámadása miatt egy Dohába tartó, orosz miniszterelnök-helyettest szállító repülőgép szerdán megfordult repülés közepén, és visszatért Oroszországba.

Hirdetés

Moszkva azt tanácsolta állampolgárainak, hogy ne utazzanak Izraelbe nem sokkal azután, hogy 2023 októberében kitört a háború a zsidó állam és a Hamász között.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés
Hirdetés