Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Vérlázító provokációra készül az ellenzék október 23-án

Hirdetés

A magyar ellenzék Dobrev Klára vezetésével provokatív akcióra készül az 1956-os forradalom évfordulóján – írta Facebook-bejegyzésében kedden este Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője. Hozzátette: „megint hazudnak reggel, éjjel, meg este”, – írja a Mandiner.

Deutsch Tamás szerint Dobrev Klára politikai célokra használja fel az 1956-os megemlékezést az Európai Parlamentben, és hangsúlyozta, hogy családja is érintett az 1956 utáni megtorlásokban. „Az a Dobrev Klára akar most megemlékezni ’56-ról, akinek nagyapja kommunista pártvezetőként irányította a forradalom utáni megtorlásokat, amikor sok magyar forradalmárt kivégeztek, ezreket bebörtönöztek” – fogalmazott.

Deutsch emlékeztetett arra is, hogy Dobrev nagyapjának irányítása alatt 1988-ban rendőri támadás érte az antikommunista ellenzéket, köztük a Fidesz alapítóit, amikor az 1956-os forradalom emlékére szerettek volna megemlékezni. „A brutális rendőrtámadás során Orbán Viktort is megverték és letartóztatták” – tette hozzá.

Hirdetés

A politikus továbbá emlékeztetett arra is, hogy Dobrev férje, Gyurcsány Ferenc 2006-ban miniszterelnökként rendőri erőszakot alkalmazott a tüntetők ellen. „Gyurcsány lövetett a saját honfitársaira” – írta.

Deutsch Tamás szerint a magyar ellenzék az 1956-os forradalom szellemiségét napi politikai célokra használja fel, és ezt gyomorforgatónak és felháborítónak tartja. „Minden jóérzésű magyar nevében visszautasítom!” – zárta bejegyzését.

Mandiner nyomán

Hirdetés
Hirdetés