Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Videó: egy perc alatt végezte ki Magyar Pétert és Manfred Webert Orbán Viktor

Hirdetés

Orbán Viktor miniszterelnök október 9-én az Európai Parlamentben mutatta be Magyarország soros elnökségi programját, záróbeszédében pedig – többek között – reagált Magyar Péter felszólalására is. 

„Általában is azt kell mondanom, és elnézést kérek az európai képviselőktől, hogy akaratukon kívül belevonódtak egy magyar belpolitikai vitába, ami itt az önök szeme előtt zajlott le” – fogalmazott a miniszterelnök, hozzátéve, hogy mindennek ellenére a magyar demokrácia „köszöni szépen, jól van. Vérbő és erőteljes.”

Orbán sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy egyes magyar képviselők ezt a fórumot belpolitikai támadásokra használták. Véleménye szerint nem helyes, hogy egy magyar képviselő az Európai Parlamentben a saját hazáját támadja: „Milyen ember az ilyen, aki arra használja a nemzetközi fórumot, hogy a saját hazáját támadja?”

Hirdetés

A miniszterelnök külön kitért egy EPP-ben ülő magyar képviselőre, aki a közelmúltban a magyar nyilvánosság előtt nyilatkozott úgy, hogy az EP-képviselőség „a legnagyobb kamu állás”. Orbán abszurdnak nevezte, hogy egy ilyen kijelentést tevő személyt támogatnak: „És most őt támogatják?”

Orbán egyértelműen Magyar Péterre célozva hozzátette: „Kirívónak tartom, hogy valaki magyarként itt visszaélésről beszél, miközben otthon köztörvényes lopás miatti büntetőeljárás folyik ellene, és nyilvánvaló, csak azért vette fel a parlamenti mandátumát, hogy a mentelmi joga mögé bújhasson” – mondta Orbán, és hozzátette:

Ezt támogatja ön, tisztelt Weber úr, ez az ön morális felelőssége!

Hirdetés

A beszéd végén a miniszterelnök összegzésként azt állította, hogy a baloldal csak akkor ismeri el a demokráciát, ha ők győznek: „A baloldal számára csak akkor van demokrácia, ha ők, a baloldal nyer. Ha a jobboldal nyer, véget ér a demokrácia.”

VH nyomán

Hirdetés

Hirdetés